Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

• Autor wątku Autor wątku Rosik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rosik

Guest
Od jakiegos czasu poszukuje zadbanej AR i jak dotychczas brakowalo mi na tym forum sekcji, gdzie moglibysmy sie wymieniac wrazeniami co do aut z ogloszen ktore ogladalismy.

Mysle ze temat b. przydatny, bo moze nam oszczedzic jezdzenia czesto setek kilometrow po to tylko, zeby sie przekonac ze auto o ktorym ktos nam przez telefon mowil ze serwisowane w ASO, jezdzone jako trzecie w rodzinie, max 2000km rocznie itd itp, okaze sie totalnym rzechem - a tymczasem ktos z forum juz to autko wczesniel widzial i moglby sie podzielic wrazeniami.
I vice versa - jak ktos ma znajomego, ktory ma na sprzedaz zadbana Alfe, to niech tez sie wypowie ze taka a taka warto kupic.

Wiec jak macie jakies auto na oku, to wklejcie tutaj adres do jego ogloszenia. Moze ktos juz je ogladal. A jak jakies ogladaliscie, to pliz napiszcie co o nim myslicie, czy warto kupic czy nie.

Proponuje tez numeracje ogloszen, bo inaczej od razu bedzie bajzel...

Ja bym sie chcial zapytac o te Belle :) :
1. http://moto.gratka.pl/tresc/alfa-romeo-155-1-8-benzyna-7460960.html?w=10569081ca0ee0a6&s=2

Wyglada ladnie, ale przebieg oraz wlasciciel z 1954r. budza oczywiste watpliwosci :twisted:

Do admina: nie wiem w sumie czy w dobrym dziale ten temat zaczalem... Moze lepiej by bylo przykleic ten temat w dziale Bazar, wiec jak tak uwazasz to pliz przenies. Dzieki.

Dotyczy 155

Daruj sobie, znam auto, walone było w lewy bok, słupek środkowy, drzwi tył, błotnik tył, cud że dach był nie pogiety, wybita szyba boczna, próg prawdopodobnie z kawałków, Handlarz !!!!! widziałem je zaraz po sprowadzeniu. Wtedy kosztowała 3500 zł. Złom !!!! Oglądałem ją razem z Oskarem i tumi z naszego forum. Oskar się napalił, ale jak auto zobaczył to wytrzeźwiał.

Stefan116 napisał:
Taki topic już był i jak sądze ciągle aktualny :wink:

http://www.forum.alfaholi...k-wie-vt289.htm

Tak, ale w tamtym temacie skupiamy sie bardziej na pokazywaniu roznych rzadkich perelek (sam napisales ze chodzi o ciekawe starsze modele.
Mi bardziej chodzi o temat o modelach czesto kupowanych (145,155,156,166 etc), nie tylko mowiacy o tych super zadbanych, ale przede wszystkim ostrzegajacy przed padakami ktorych nalezy sie wystrzegac. :)

Do phantom71:
Dzieki wielkie, naprawde krew mnie zalewa jak czytam ogloszenia typu "samochodzik bezwypadkowy" itd itp, a potem okazuje sie ze bezwypadkowe w nim sa najwyzej choinki zapachowe :evil:

Alfasud Sprint Veloce... jak nazwa wskazuje, samochodzik produkowany na beztroskim poludniu Wloch, gdzie jakosc nie byla priorytetem :P Podobno jak rdza go dorwie to bardzo trudno go wyremontowac. Znowuz z drugiej strony jak byl dobry olej lany i ktos o niego dbal to heyah pojedzie jeszcze dlugo 8) I o ile sie nie myle to silniczek boxera of course :D tylko ze ten z allegro to juz pewnie nie do odratowania, chyba ze facet nie wie co ma i dlatego tak nisko sprzedaje... :roll: zdjecie zrobil jak paparazzi :wink:

Jezeli ktos ma ochote kupic AR 156 z dobrych rak to mam jedna godną polecenia. Srebrna, rocznik 1999, silnik 2.0 TS, przebieg 131000 km do 100 000 serwisowany w ASO. Jezeli jest ktos zainteresowany to prosze pisac na PW po wiecej informacji.

Ps: byłbym zapomniał o cenie: 17.500,-

Ps2: Drugi własciciel, Ar kupiona w salonie w Polsce

PS3: Acha i nie jest to moja Bella, ale w dzile nasze belle jest poniekąd jej zdjecie:)

Amortyzatory
Powrót