Kontrolka rezerwy paliwa?

• Autor wątku Autor wątku marcin1135
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcin1135

Guest
Spalila sie Wam kiedys kontrolka rezerwy paliwa?
Mi dzis w 166 albo zaczela wariowac, albo sie spalila, albo inna opcja...
Nie swieci... Nie mam w tej chwili mozliwosci rozebrac. Jak myslicie? Zaroweczka?

15.Pisząc o konkretnym modelu, w forach technicznych używaj prefixów przed pytaniem np. [155] Jak wymienić olej?
Ostrzeżenie: 1 pkt

Ostatnią edycję dokonał moderator:
co masz na mysli?
wciskalem go, kontrolki swieca, rezerwa nie.
z tego wniosek ze zarowka?

Odświeżam temat.
Tam jest żarówka czy dioda?
Jak ktoś może już rozbierał w 166 i mógł by w skrócie opisać wymianę to był bym wdzięczny.

a ja mam takie glupie pytanie w 156 zegar od paliwa paliwa niema jak bedzie na czerwonym polu czy jak zawiesi sie na podporce ponizej czerwonego pola

stary ja mialem przypadek ze braklo paliwa a wskazowka pokazywala minimalnie ze cos jest!! ale malo tego wlalem dwa litry(bo nie mialem wiekszej banki) auto nie pali,wlalem kolejne 2litry auto dalej nie pali!!! wlalem kolejne dwa (razem 6 litrow) auto zapalilo od strzala!!! i co ty na to? alfina ma zalane 4 litry i w tylku ma odpalanie:)

Jak tak będziesz osuszał zbiornik to nie długo założysz temat o uszkodzonej pompie, albo wtryskiwaczach...

Tu Piotras . nie no nie osuszam go tylko sie pytamtak z ciekawosci bo np. w preludzie jak mialem wyswietlacz diodowy to jak zgsla ostatnia kreska to jeszcze mozna bylo cos przejchac km a tu widze ze jak gasze silnik to skazowka spada ponizej czerwonego pola :)

U mnie strzałka była ledwo od podpórki zrobiłem 60 km i dopiero zatankowałem:)

Koledzy ktoś rozbierał zegary w 166? Bo musze wymienić tą żarówkę od rezerwy a nie chce nic połamać. Wykręciłem te dwie śrubki nad zegarami a one oni drgną:(

Witam jezeli chodzi o wyjecie zestawu wskaznikow to z tym nie ma zadnego problemu jezeli odkreciles te 2 sruby ktore go trzymaja to musi wyjsc tam nie ma zadnego innego mocowania.Ja u siebie wyjmowalem i wszystko ladnie wychodzilo.

Amortyzatory
Powrót