maniek2606
ZBANOWANY
Witam, mam pytanie odnosnie kontrolki oleju tzn. zaczeła mi migac tylko na wolnych obrotach co może byc przyczyna ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
powod:zbyt male cisnienie oleju.drugi(mniej prawdopodobny)uszkodzenie czujnika oleju.po pierwsze(poziom oleju jako tako nie ma wplywu na jego cisnienie)sprawdz manometrem cisnienie oleju.po drugie jesli cisnienie okaze sie zbyt niskie,nalezy znalesc przyczyne spadku cisnienia.pozdrawiamWitam, mam pytanie odnosnie kontrolki oleju tzn. zaczeła mi migac tylko na wolnych obrotach co może byc przyczyna ?
Olej wydaje się że jest odpowiedni ale ciśnienie za małe . Ja bym szybko rozbierał silnik i sprawdził pompę oleju bo jeszcze trochę i panewki powiedzą pa pamierzone było na wolnych obrotach, a olej to MOBIL SUPER S 10W40