Kontrolka ABS po zmianie na zimowki

Siekier

Nowy
Auto
AR 156 1,8TS
Jak w temacie. Przed zmiana opon kontrolka zapalala sie okazjonalnie.
Teraz "reset" z kluczyka nie pomaga - swieci sie non stop.
Co moze byc przyczyna? Zabrudzone czujniki czy cos innego moze?
Jak w latwy sposob pozbyc sie problemnu?

Wiem ze temat byl walkowany wielokrotnie ale chyba nikomu sieto nie zdarzylo akurat po zmianie opon...
Z gory dzieki za wszystkie sugestie :)

Witaj!
Mój starszy kiedys miał to samo i swieciła cały czas... pojechał na tester wyszło ze w prawym przednim kole czujnik od ABs jest spalony,kabel odłaczony,zerwany,uszkodzony czujnik... okazało sie po tym jak wymienilismy ze to byl zepsuty tzn. zurzyty czujnik i po wymianie wszystko gra... On to wymieniał przy a4 jak jeszcze mial i wyciagnal ten czujnik z rozbitka poniewaz nowy to byl duzy koszt... kabelki sie łaczy na wtyczce małej tak ze nie bedzie problemu... moze u ciebie to cos innego ,ale ja bym podjechał zeby sprawdzic w ktorym kole jest cos z czujnikiem lub moze cos innego sie dzieje:) to jest łatwo wymienic wiec max godzinka roboty;)

Lampka zgasła - wlasnie wrocilem z pracy. Domniemam zatem ze czujnik jest dobry tylko albo mu cos nie styka, albo jest zabrudzony.

czy opony maja ten sam rozmiar?

czy opony maja ten sam rozmiar?

Tak - dokladnie identyko. a czy to moze miec jakis wplyw?? Bo na lato zamierzam zmienic rozmiar na inny....
Przy okazji: czy musze zdejmowac koło zeby dostac sie do tych czujnikow?
Dwa: jak one sa polaczone: na jakies wtyczki czy kostki? Moze nalezy przeczyscic styki, albo cos sie rozlacza...?

Amortyzatory
Powrót