• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Kontrola poduszek po przesunieciu foteli

• Autor wątku Autor wątku sethh1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sethh1

Guest
Witam
Sprzątałem dzisiaj w aucie i odsunąłem maxymalnie fotele do tyłu, po ustawieniu ich w nominalnym połozeniu okazało się, że podczas jazdy na stałe pali się czerwona kontrola od poduszek :evil:

Mam pytanie- co jest konkretnie odpowiedzialne za ten stan rzeczy?(czytałem o jakiś kabelkach pod fotelami połaczonymi kostką, ale za cholerę, nie moge tego "wymacać)??

Co zrobić, żeby w/w problem nie powtórzył się w przyszłości?

Jak usunąć tą świecacą się kontrolkę od poduszek? - czy odpięcie aku coś pomoże, czy tylko wizyta w ASO??

Ps Alfa Romeo 156 listopad 2001, 4 poduszki (kierowcy, pasażera i w fotelach)

Z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam

pewnie standardowo coś na kostkach - nie styka dobrze i wykazuje błąd
możesz spr. przeczyścić styki albo zlutować kabelki na stałe i po sprawie

komp

Być może kabel siezaczepił o fotel i go pociagnałes???
W kazdym razie auto trzeba podpiąć do kompa. Mam to u siebie odkąd wyciągąłem fotel.
Pozdrawiam

Re: komp

Oddaj do ASO niech poprawią styki, lub wytną wtyczki i zalutują. Później niech zgaszą kontrolkę na kompie. Masz gwarancję na usługę. U mnie w Punto poprawiali po sobie 6 razy. W końcu zrobili tak, że jest OK.

Amortyzatory
Powrót