[Giulietta] Koniczynka MY2014 by TweetX

TweetX

Nowy
Auto
Giulietta QV
Po wielu bezsennych nocach wreszcie w moim garaży zaparkowała moja pierwsza Bella - Julka z koniczynka.

Kilka informacji:
Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde
Rok produkcji: 2014
Kolor: Rosso Competizione
Tapicerka: skóra z alcantarą
Silnik: 1,75 TBi - 240 KM
Skrzynia biegów: TCT
Ciekawsze bajery:
- sportowe fotele
- 18" felgi
- "dyfuzor" pod tylnym zderzakiem
- koniczynki poukrywane tu i tam

Na razie auto ma odpust (ok 300 km przebiegu), ale już widzę, że ma duży potencjał.
Nawet przy delikatnym traktowaniu podczas zmian biegów słychać delikatne przepały z wydechu.
Inżynierowie Alfy zamontowali też jakiś gadżet akustyczny, przy każdym głębszym dodaniu gazu po kabinie roznosi się piękny dźwięk silnika.
Prowadzi się rewelacyjnie i jest zaskakująco komfortowa (jak na tego typu auto).

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• qv03.jpg
    qv03.jpg
    89.1 KB · Wyświetleń: 484
  • qv02.jpg
    qv02.jpg
    74.7 KB · Wyświetleń: 475
  • qv01.jpg
    qv01.jpg
    53.8 KB · Wyświetleń: 474
Shit :D cuore sportivo jak się patrzy :D Gratuluję topowej wersji ;)

Extra fureczka! Życzę miłej jazdy! I oby nie sprawdzały się brednie na temat alf :)

te fotele w nowej QV są PIĘKNE!!!! do Brery bym takimi nie pogardził :P

P.S. jak z Piaseczna to zapraszam w czwartki po 19 pod Stadion Narodowy;)

Baaaardzo śmiszne :P
Dobrze wiadomo co miałem na myśli - czy to jest QV z tym silnikiem od 4C? Bo nie pamiętam jak tam z mocą było w tym poprzednim a jak w tym nowym.
Zacne autko...

Dodano po 2 minutes:

Dobra, już się doinformowałem i wiem że jest to ten "nowy" QV ;)
Wie może właściciel jaka jest różnica w masie pojazdu?
Bo teoretycznie powinna być lżejsza?

Ostatnia edycja:
Dzięki, wszystkim za gratulacje i życzenia przyjemnej jazdy.

W mojej Julce już jest nowy silnik, ten sam co w 4C - sam silnik jest podobno lżejszy o 30 kg, ale 30kg dokłada TCT wiec wagowo wychodzi na jedno :)
W dowodzie masa własna to 1320kg. Niestety nie wiem ile miała poprzednia QVka.

Pod stadion postaram się zawitać - dzięki za zaproszenie.

Piękna maszyna, gratuluje zakupu. Wersja QV jest mega, zazdroszczę. ;)

Sliczna, silnik mistrzostwo swiata, b.t.w szkoda ze nie biala :D :) gratuluje zakupu perelki

Gratuleję ślicznego auta.

Według danych technicznych masa pojazdu gotowego do jazdy dla "starej" wersji QV to 1395 kg. Nowa faktycznie ma 1320 kg a to już znacząca różnica. No i 5 KM więcej. To wszystko razem razem daje różnicę w sprincie do setki na poziomie 0,2 s. Stara miała 6,8 s a nowa w automacie ma 6,6 s.

Jeszcze raz gratuluję, choć faktycznie ja bym kupił białą ... hihihi.

Ostatnia edycja:
Białe auto już miałem i chciałam odmiany.
Jeśli dla Julki byłaby dostępna biała perła, która jest w 4C to.. hmmm :)

Poza tym sprzedawca zastosował chwyt poniżej pasa jak zapytałem czy ma jakaś próbkę rosso competizione, żebym mógł go zobaczyć na żywo.
Odpowiedział: "Mam dwie dobre wiadomości. Pierwsza mogę panu ten kolor pokazać na żywo. Druga - na tym samochodzie..." i zdjął pokrowiec z 4C czekającej na odbiór...

Fenomenalna QV.
To jest chyba jedyna specyfikacja Julki, którą na prawdę chciałbym mieć. Robi wrażenie mocą, wyposażeniem i kolorem...
Gratuluję.
Pozdrawiam.
- Rafał

Temat dodany do subskrypcji - auto rewelacyjne. Więcej zdjęć dodaj bo pewnie każdy na nie czeka :P a jest na co popatrzeć :)

Piękna, piękna, po prostu piękna. Gratuluję i szerokości życzę!

Amortyzatory
Powrót