[164] komplet sprzęgła 0071790464

• Autor wątku Autor wątku tytus_w
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tytus_w

Guest
Witam, potrzeba mi potwierdzonych informacji czy dany komplet sprzegła VALEO nr: 0071790464 będzie pasował do AR 164 V6 TB kod silnika 64102(K3) rok produkcji 1994.

Nie udało mi się tych informacji wydostać z google :( ani z serwisu fiat/alfa.

W Carserwisie powiedzieli ze ostatni raz mieli taki komplet w 2006r. i ze pasuje do v6 starej 164 i gtv. ale w katalogu nie ma wpisu do jakich silników.

Za wszelkie dane dziekuję :)

W 164 V6 na pewno były 2 rodzaje sprzęgieł. Wg Epera masz takie samo jak w 3.0 24V.
Łatwo można poznać patrząc na skrzynię jak ma ramię wysprzęglika do przodu pojazdu to takie jak w 24v, a jak do tyłu to stary typ. Jedno ma łożysko zamocowane na stałe do docisku (2,0 turbo, 3.0 24V) a drugie ma osobno łożysko i osobno docisk

wg katalogu intercarsu do 2,0 v6 tb jest inne sprzegło valeo - 821248 - nr zwyczajowy K573S. wg epera dla auta 2,0 v6 tb 92-97 nr sprzegła to 71734947, a takiego nr jak ty podales to nie ma w eperze

Ostatnia edycja:
ar4me - czyli poznam po mocowaniu wysprzeglika jakie jest mi potrzebne sprzęgło? Patrząc do przodu pojazdu masz na myśli w stronę chłodnicy?

kasza85 - wiem już to przerabiałem, dzwoniłem do serwisu, przegladalem epera wiele razy :)

W serwisie jest w katalogu ten nr. ale niestety nie potrafili mi powiedzieć do jakiego silnika się odnosi.

Jeżeli mogę pomóc, to numer, który podałeś dotyczy części odnowionej, czyli sprzęgło regenerowane przez Fiata.
Numer części oryginalnej 71734947, co odpowiada valeo 821248, luk 624 312 500, sachs 3000 951 310.

Z tym numerem sachs ostrożnie, bo coś mają popiep...z numeracją.

Ostatnia edycja:
W zeszły roku wymieniałem w swojej ('97) chyba mam jeszcze pudełko (po Valeo)
w garażu ale będę tam dopiero w piątek.. :(

JFC - regenerowane to się zgadza :) Podpowiedz gdzie znalazleś takie informacje??

Ostatnią edycję dokonał moderator:
JFC - regenerowane to się zgadza :) a podpowiedz gdzie znalazleś takie informacje??
:DOd 1991 kiedy jeszcze nie było FAP, a samochody sprowadzał Ital-Mot do 2000 r. pracowałem w firmie dealerskiej Fiata. Oczywiście od 1995 r. już pod szyldem FAP. Teraz też w firmie motoryzacyjnej, więc takie rzeczy to mam w kompie.

Amortyzatory
Powrót