• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

koledzy pomocy padla skrzynia

CIAMILL156

Nowy
Auto
Giulia MY22 Estrema było 156 2x147 166Busso 159...
Witam prossze o pomoc i rade, wlasnie wymienialem w swojej 166 sprezyny zawieszenia oraz poduszke silnika polos łape siilnika i przegob po wymianie przejechalem 500m i samochod zgrzytnol i zgasł , skrzynie
całą zalał olej u gory jak i na dole beigi sie blokują sprzegło wpadło w podłoge potem wyszło ale i tak nie działa , nastawiam się raczej na wymiane skrzyni bo pojęcia zielonego nie mam co mogłoo paść i teraz pytanie , czy przy zakupie slrzyni musze na to zwracac uwage ze mam STR ??? i od jakiego silnika podejdzie mi skrzynia ?? moj to 3.0 v6 skrzynia manual 6 no i STR prosze o rade naprawde niewiem juz co mam robic z góry dzieki za info i jakie kolwiek sugesstie

nie znam sie na 166 ale gdyby mi się stało coś takiego w 156 to podejrzewałbym że poszedł jakiś wężyk od hydraulicznego sprzęgła i najpierw sprawdziłbym czy ten płyn to nie jest przypadkiem płyn hamulcowy z ww układu. to by tłumaczyło to wpadnięcie pedału sprzęgła podłogę....

Amortyzatory
Powrót