• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Kluczyk

• Autor wątku Autor wątku P4TRYK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

P4TRYK

Guest
Witam, na początku chciałbym przywitać wszystkich alfoholikow, macie w gronie nowego maniaka , więc przejdę do sedna, kupiłem miesiąc temu Alfe Romeo 156 1.9 JTD i mam taki problem otóż dostałem do niej jedynie jeden kluczyk czerwony i chciałbym się dowiedzieć jak się miewa sprawa dorobienia jeszcze jednej sztuki ( obecna jest bez pilota ) , a drugą chciałbym już z pilotem? Jakie są ceny takiej roboty i czy tylko takie coś wykona się w ASO za 700zł ... ? Jeżeli znacie jakieś dobre miejsca gdzie mi to dorobią odrobinę taniej to proszę o podanie najlepiej w miejscowościach Gdańsk, Gniew, Grudziądz, ale może być coś w pobliżu ;-), jeszcze mam pytanie czy można gdzieś dokupić śruby do pokrywy silnika, która jest na górze silnika, bo ułamała mi się dziś śruba i potrzebuje dokupić gdzieś, poniżej przestawiam zdjęcie , to są te 4 śruby :

http://img526.imageshack.us/img526/2286/712163890.jpg

Z góry dziękuje za pomoc ;)

śrub nie można dokupic,
- to w JTD są takie same śruby jak w TS.
- bo ta pokrywa na zdjęciu jest od TS.

W żadnym sklepie nie ma tych śrub , muszę w związku z tym kupować całą pokrywę? A jak wygląda sprawa z kluczykiem?

Kluczy do dorobienia i wprogramowania tylko w ASO - koszt jak sam napisałeś 700-800 zł . Ale musisz mieć pewność że nikt przed tobą nie zmieniał wkładek . Klucz jest zamawiany po numerze VIN . Jeśli wcześniej coś było kombinowane z zamkami kluczyk może nie pasować . Chyba że kupisz cały komplet kluczy ze wszystkimi wkładkami i kartami kodowymi w ASO 2700 zł poza ASO np. na Alledrogo zdażają się okazje . Wtedy przekładasz wkładki i jedziesz do ASO w celu zapisania kluczy do pamięci immo .

Oddzielną sprawą jest fakt że ten temat był naprawdę wielokrotnie wałkowany w tym dziale i wystarczy użyć szukajki !

Ostatnia edycja:
poszukaj pokrywy z auta po wypadku nawet połamanej - kupisz za parę groszy i będziesz miał śrubę

Znalazłem gościa w gdańsku który się podejmie dorobienia kluczyka z immo za 140zł, jadę do niego za tydzień w sobotę, jeżeli się uda zdam relacje na forum i podam dokładne namiary :)

Zgadza się pokrywa to nie JTD dałem tylko dla przykładu. A jak sprawa miewa się z tym :

http://moto.allegro.pl/item711179345_sterownik_alfa_fiat_seicento_punto_brava_palio.html

Zaprogramowanie tego i inne pierdoły nie wyszło by taniej?

Ostatnio wsadziłem do swojej alarm i trochę się zaznajomiłem z całą elektryką 156tki, centralny zamek jest sterowany centralką servizi do której jest podpięty sterowik bezprzewodowy, a alarm z aukcji wcale nie jest dedykowany tylko jest uniwersalny do każdej marki auta (sterowanie + lub -) w alfie jak i fiacie jak dobrze pamiętam jest "-"

hmm a nie ma ktoś z was do sprzedania kluczyka raczej tej klapki od kluczka co jest znaczek AR bo bym kupił bo moja ta klapka trzyma się na taśmę:((

Amortyzatory
Powrót