• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Klopot po regeneracji rozrusznika

• Autor wątku Autor wątku hocken
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hocken

Guest
Panowie, zamontowałem przed chwilą mój rozrusznik został wymieniony bendiks.
Jestem pewien że został złożony prawidłowo i tak samo zamontowany.
Po złożeniu wszystkiego do kupy mryga mi kontrolka wtrysków oraz pali się kontrolka oleju oraz akumulatora również przełącza się przekaźnik od pompy paliwa.
co moglem źle zrobić proszę o pomoc.

ps.: po przekręceniu kluczyka na zapłon rozrusznik pracuje, po tym wnioskuje ze został prawidłowy zamontowany.

A chwilowego zwarcia gdzieś przy demontażu nie zrobiłeś? Demontowałeś akumulator?

Również przypuszczam, że podczas demontażu lub montażu rozrusznika zrobiłeś zwarcie, jeśli podczas tych prac nie odłączyłeś akumulatora. Zacznij od sprawdzenia bezpieczników.

Brak uziemienie przepustnicy było przyczyna owego całego zamieszania.

Amortyzatory
Powrót