• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

klocki hamucowe i tarcze do ar 155 1.8 ts 8v. jakie kupic?!i

• Autor wątku Autor wątku SYSUNIAdq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SYSUNIAdq

Guest
dzis padly mi klocki z przodu imusze wymienic nie wiem jakie kupic bo dopiero pierwszy raz to robie poza tym tarcze wygladaja jak zyletki wiec tez musze zmienic prosze o jakies najlepsze i w miare nie drogie propozycje z gory dzieki

PS patrzylem na allegro i nic tam nie znalazlem po prostu sam badziew

proponowałbym kupić jakieś lepsze tarcze typu brembo lub ferodo obie firmy produkują również klocki hamulcowe myślę że będzie to dobry wybór ze względu na To iż przynajmniej u Mnie tarcze mają tendencje do przegrzewania i podejrzewam że w innych 155tkach (bez ABSu) może być podobnie

a nie orientujesz sie w cenie?? na allegro sprawdzalem brembo i ate to cena pierwszych mi nie wiadoma do konca a tych drugich kolo 100zl

Nie podam Ci ceny bo nie orientuję się a nie chce Cie wprowadzać w błąd myślę że nie ma sensu kupować tego za posrednicdtwem allegro bo doliczyć musisz koszta przesyłki i czas czekania a jak wiadomo czas to pieniądz.Proponuje Ci podjechać do jakiegoś szanowanego sklepu motoryzacyjnego w Twojej okolicy i sprawdź u nich.

no wkoncu uruchomilem moja piekna kupilem tarcze i klocki koszt 200 zl po znizkach

a wie ktos moze co to za kabelek idzie do klocka hamulcowego?? bo mam urwany i nie wiem co to jest

SYSUNIAdq napisał:
a wie ktos moze co to za kabelek idzie do klocka hamulcowego?? bo mam urwany i nie wiem co to jest
Prawdopodobnie jest to kabelek do czujnika informującego o zużyciu klocków.
W sensie jak klocki będą na wykończeniu, to powinna Ci się zapalić kontrolka (!)
Oczywiście jeśli kabelek jest urwany to efektu nie będzie..

no w sumie tez tak myslalem ale nie bylem pewny dzieki kolego

Amortyzatory
Powrót