[159] Klin rozrządu

elelmo

Nowy
Auto
AR 159SW 210KM+virus
Witam grupę! Stała się przykra niespodzianka, alfa nagle zaczęła ciężko palić. Na początku laptop kabel i szukamy, błąd P0016. Na desce różne inne komunikaty, akumulator pewnie siada i tak miałem go oddać na gwarancji, więc idzie nowy. Na chwilę jest OK po czym dupa, błąd znika ale pojawia się nowy i nie chce zniknąć P0340. Więc Pan Doktor się kłania, w Dobrym jak zwykle kolejka 2tyg minimum. Jadę do naszego lokalnego, diagnoza - zerwany klin na wale a na wałku też jakiś podejrzany. Kompletuję graty i do roboty i tu 2 pytania:
1. Nie mogę nigdzie dostać śruby do dużego/górnego koła - może ktoś pomoże!
2. Na wale pasowało by zrobić frez, jednak rozbieranie całego silnika mi się nie uśmiecha - są jakieś frezy zakładane na śruby, znalazłem do niemców. Ma ktoś jakiś patent?

Zamów w serwisie org części. Koło pasowe i śrubę.

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka

Dobra pierwszy problem rozwiązany, jednak pozostaje kwestia wału. Ktoś ma jakiś pomysł?

Musi być wyfrezowane pod koło, powierzchnia delikatnie nie równa. Nie uśmiech mi się wału wyciągać.

Jest patent. Kupiłem frezy od volvo, mają podobną średnicę, jednak inny otwór. Oddałem do tokarza i powinien przerobić pod moje rozmiary. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Witaj
Wysłałem Ci info na priv

Sorry za odkop, ale mam taki sam przypadek.. Mechanik założył nowe koło na tą nierówną powierzchnie..i za jakiś czas pewnie znowu się klin zetnie itd. Udało Ci się zrobić na tym patencie?

Amortyzatory
Powrót