• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Klima i wycieraczki

tomas1907

Nowy
Auto
BMW 320d, Giulietta
Nurtują mnie trzy rzeczy w mojej nowej belli:
1 Nie moge ustawic temperatury w kabinie(nie reaguja pokretła) mozna zmienic kierunek nawiewu ale juz mocy nie!

2. wycieraczki mogę uruchomic tylko trzymajac dzwignie do góry albo całkiem na dół nie da sie ustawic predkości oraz po wyłączeniu nie wracaja do pozycji leżącej

3. Do czego sa te kable wychodzące z podłogi pod fotelami, z kazdej strony wychodza 2 z czego jeden jest podpiety do fotela a drugi nie.

Muszę dodac ze mam słaby akumulator i przy zapalaniu wyskakuje mi błąd esp i abs, ma to moze jakis wpływ na reszte elementów

Ostatnia edycja:
Zwracając uwagę na problem nr. 2 to myślę, że to silnik wycieraczek po prostu. Mam to samo od jakiegoś czasu, a domyślam się, że dokładnie od momentu gdy zmiotłem grubą warstwę śniegu wycieraczkami z przedniej szyby. I według mnie nie ma to związku z błędem esp i abs. A u mnie nawet już teraz ciężko chodzą albo w ogóle nie chodzą w tych pozycjach.

Tylko gdyby był silnik zepsuty to wycieraczki raczej nie chodziły by raczej w ogóle a one po prostu nie dają się ustawić pod względem szybkości nie chcą wtrącać do pozycji spoczynku!!!

Nurtują mnie trzy rzeczy w mojej nowej belli:
1 Nie moge ustawic temperatury w kabinie(nie reaguja pokretła) mozna zmienic kierunek nawiewu ale juz mocy nie!

może rezystor wentylatora [FONT=&quot][/FONT]

2. wycieraczki mogę uruchomic tylko trzymajac dzwignie do góry albo całkiem na dół nie da sie ustawic predkości oraz po wyłączeniu nie wracaja do pozycji leżącej

poszukaj na forum, znajdziesz kilka podobnych problemów

3. Do czego sa te kable wychodzące z podłogi pod fotelami, z kazdej strony wychodza 2 z czego jeden jest podpiety do fotela a drugi nie.
to najprawdopodobniej kable od poduszek. jeśli żółte
lub od mat grzewczych.

Muszę dodac ze mam słaby akumulator i przy zapalaniu wyskakuje mi błąd esp i abs, ma to moze jakis wpływ na reszte elementów
taki objaw jest jak najbardziej prawdopodobny

Amortyzatory
Powrót