Klima grzeje

• Autor wątku Autor wątku kshaq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kshaq

Guest
Jak widać za oknem pogoda coraz bardziej letnia a ja mam problem z klimatyzacją. Kupiłem auto w zimie więc więc zależało mi głównie na ciepłym powietrzu a teraz okazuje się że nie mam możliwości nawiewu chłodnego powietrza. Mam klimatyzację manualną i nawet jak ustawie na najniższy poziom i włączam wiatraki to nawiewa mi takie ciepławe powietrze. Pewnie muszę się wybrać do serwisu i uzupełnić płyn ale może macie jakiś inny pomysł jeszcze bo to dziwne, że nawet jak mam wyłączoną klimatyzację to nawiewa mi ciepłe a nie zimne powietrze.

Miałem podobny problem ze swoją alfa.Pewnie masz susze w zbiorniku.Musisz ją nabić i zmienić filtr kabinowy.Najcjekawsze jest to że nawet niewielki spadek ciśnienia gazu powoduje słabszą wydajność klimy.

tak jak juz kolega wyzej napisal musisz nabic klime (koszt ok 70-80zl zalezy jeszcze gdzie)

Niestety nabiłem klime i nic dalej nadmuchuje ciepłe powietrze. Byłem u mechanika to powiedzieli, że prawdopodbnie nagrzewnica się nie domyka, bo albo silniczek spalony albo nie podłączony koszt roboty 350 zł + części czyli jakies 600 zł :suicide:.

Byłem u mechanika to powiedzieli, że prawdopodbnie nagrzewnica się nie domyka, bo albo silniczek spalony albo nie podłączony koszt roboty 350 zł + części czyli jakies 600 zł

może tak być jak ci powiedział mechanik.miałem taką sytuację w swojej alfie,padł ten siłowniczek który przestawia klapy w nagrzewnicy.stało się to akurat w upalny dzień i ja zamiast się chłodzić byłem jeszcze dogrzewany.

wykręciłem ten element z anglika (pasuje na 100%).

nie wiem jak jest w 147 ale w 156 dostęp do tego ustrojstwa jest możliwy po wykręceniu schowka.

przeszukaj forum,było gdzieś coś na ten temat.

pozdrawiam!!!

Amortyzatory
Powrót