• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Klej do metalowych elementów

bobryt

ʇɧɹqoq
Auto
OPC
Możecie polecić jakiś klej do sklejenia metalowych elementów takich jak konstrukcja lusterka? Nawet nie wiem czy to prawdziwy metal jest bo dość kruchy, ale myśle że da się skleić

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Kiedyś z ciekawości spróbowałem wytrzymałość takiej spoiny - skleiłem 2 długie gwoździe - powierzchnia ich styku wynosiła zaledwie 10mm - a było to nie do rozerwania, koledzy w robocie siłowali się z tym i nikt nie dał mu rady:D

Nie pamiętam niestety co to był za klej, opakowanie wyglądało podobnie jak to

http://www.allegro.pl/item834281059_klej_k2_steel_weld_dwuskladnikowy_klej_do_stali.html

ale nie dam sobie ręki uciąć że to akurat był ten.

Ostatnia edycja:
Płynnny metal spokojnie powinien dac rade, ale lepiej kupić droższy niż tańszy.

udało się skleić lusterko klejem do metalu 2-składnikowym. ciężko było złapać i dość długo schło ale przynajmniej kase zaoszczędziłem.

Napisz jak się ten klej nazywa ? Trzyma na tyle mocno, że możesz składać to klejone lusterko ?? Może sobie też skleję bo na razie jest na taśmie :(

właśnie ze składaniem mam problem, bo po otrzymaniu kopa od wandali w ogóle zaczeło cieżko chodzić i wole nic na siłe robić :/
co do kleju na jednej tubce jest napisane Technicqll Epoxy Glue Metal, na drugiej Hardener Molecular

Amortyzatory
Powrót