• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] Klakson... gdzie jest zamontowany?

Auto
156 SW 2.5 V6 2002/03 192KM
Witam!

Może moje pytanko śmieszne, ale nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. Chodzi o to, że nie mam klaksonu. Poprzedni właściciel powiedział, że 'w ASO powiedzieli', że nie działa bo uszkodzony i wymontowali... Ja mam jeden klakson po poprzednim aucie i pewnie wtyczki takie same tylko nie wiem, gdzie szukać instalacji, czy w zderzaku, gdzieś w komorze? Chodzi mi o samo umiejscowienie, resztę zrobię sam :)

Pozdrawiam,
GrzesiuŻar

Klakson znajduje się jak stoisz przed samochodem po lewej stronie za lampą poniżej zbiorniczka wyrównawczego od płynu chłodzącego jak zajrzysz z góry to powinieneś go zobaczyć. Najlepszy dostęp jest jak zdejmiesz zderzak. ale ponoć można go wymontować bez zdejmowania zderzaka ale trzeba mieć chude dłonie.

Można też odkręcić nadkole od zderzaka. Z żeby było jeszcze łatwiej odkręcić koło.

Jeśli ta informacja Ci pomogła kliknij dzięki i dodaj punkty reputacji:) pozdro

Proponuje spróbować od spodu, nie trzeba nic demontować. A znajduje się w tym miejscu co kolega wyżej nadmienił.

Amortyzatory
Powrót