• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Kierunkowskazy - pilne

robertrg

Nowy
Auto
Jest Alfa Romeo 166, 2.5 V6, 99 r., 192 KM, Renault Laguna, 2.0 16 V, 140 KM, 2008 r.
Proszę o pomoc - pilne

Bardzo proszę o jakieś wskazówki co mogło sie stać, co sprawdzić. Wczoraj zaczęły wariować kierunkowskazy. Po włączeniu prawego działa, gdy włączę lewy działają prawy i lewy. W położeniu środkowym chodzi prawy kierunkowskaz. Nie da się wyłączyć wogóle, awaryjne działają normalnie. Po zgaszeniu silnik chodzi prawy kierunkowskaz w pozycji środkowej i w pozycji lewego, wyłącza się w pozycji...prawego. Dodam, że po wyjęciu przkaźnika i zapaleniu samochodu przez 3-4 minuty wszystko działa dobrze. Nie jest to chyba wina przekaźnika, no bo0 chyba nie działałyby wogóle. Czy może przełącznik pod kierownicą, czy brak masy? Bardzo proszę jeszcze raz o jakieś sugestie, ewentualnie jak to sprawdzić. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Ja bym wymienił przekaźnik. Mnie w kilku innych autakch siadały przełączniki pod kierownicą, ale były inne objawy. Przekaźnik broi.

Zaraz zaraz, piszesz że po wyjęciu przekaźnika one dalej działają?
był temat dość niedawno o kierunkowskazach -poszukaj.
ja bym posprawdzał przełącznik przy kierownicy, funkcją "brzęczyk" w mierniku (lub omomierzem, w ostateczności żarówka i bateria :] )

Chyba trochę źle napisałem. Miałem na myśli, że po wyjęciu przkaźnika, zgaszeniu samochodu i ponownym go włożeniu i zapaleniu silnika wszystko jest ok przez jakiś czas. Juz sam nie wiem co to może być.

Amortyzatory
Powrót