• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[33] Kielichy pod sprężyny.

• Autor wątku Autor wątku Spirit
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Spirit

Guest
Czy ktoś gdzieś może załatwić kielichy trzymające od spodu sprężynę razem z łożyskami? Bo nigdzie tego nie widzę i mówią że tylko z rozbitków.

Jeśli chodzi o kielichy amort. to zapasy magazynowe wyczerpane. Szukaj w używkach.
Łożyska do zakupienia. Koszt ok 32 zł / 1 szt., takie same są przy AR164.

A czy kielichy są takie same w wersji amorków na 3 i 4 śruby ?

w wersjach na 4 śruby kielich jest ściągany i pod nim jest łożysko, żółte, a w wersji na 3 śruby kielich jest nierozbieralny, występuje tylko z całym amorkiem.

Spirit .. mam jakiegoś amorka z 33 z mocowaniem na 3 śruby .. muszę tylko sprawdzić którego.

a ja mam gdzieś w używkach prawy kielich do wer. na 4 śruby

:) wer. 3 śrubowa to od Imolki, czyli amorki zintegrowane z kielichami i łapą do końc. drążka.

Kielichy mają rozbicie na prawy i lewy.

Sądząc po opisie
Alfa Romeo 156 2.0 TS tuning Zendera --> Alfa Romeo 156 2.0 TS --> Alfa Romeo 33 1.7 8V I.E. --> ???

Ma amorki na 4 śruby z wymiennymi kielichami.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót