Każda awaria ma jakieś dobre strony :P

• Autor wątku Autor wątku Rosik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rosik

Guest
Zgadnijcie kogo dziś puścili wcześniej z pracy? :P W zasadzie tylko wszedłem, zobaczyłem że całe biuro leży i kwiczy i wyszedłem :D
Ale za to całe przedpołudnie spędziłem czekając na autobusy (naszą uliczkę zasypało :/ ).
No i widok wojska na ulicy i aut policyjnych jeżdzących po osiedlowych chodnikach był taki troszku niepokojący...

A ja po raz kolejny zauważyłam gigantyczną machinę manipulacji medialnej - chaosu, pandemonium i ataków paniki nie zauważyłam w naszym mieście. A z relacji TVN wynikało, że u nas już koniec świata... Za to jeździło się dziś nadzwyczaj spokojnie :)

hehe też to zauważyłaś? ja nie mogłem się powstrzymać ze śmiechu...
TVN, Szczecin, dworzec PKP, wywiad z dwiema Paniami:

Panie: "no my tu już w pociągu pół godziny czekamy na odjazd" (widz myśli że Panie czekają bo jest mega opóźnienie, nic nie działa, katastrofa, kataklizm, śmierć itd itp...)
Panie kontynuują: "no, pociąg ma odjechać za pięć dziesiąta, ale czy odjedzie - nie wiadomo" (widz dowiaduje się tym samym że Panie czekają pół godziny bo przyszły pół godziny przed czasem, a pociąg nie ma żadnego opóźnienia, tylko czeka aby odjechać o planowanej godzinie) :DDD :DDD :DDD

Jak dla mnie jazda dzisaj po ulicach byla cudowna, wszystko na spokojnie i z kulturą, a nawet właściciele niemieckich aut przepuszczali pieszych na pasach :) hi hi oby więcej takich dni nawet z tym delikatnym chaosem. Jeszcze chyba nikomu nie zaszkodził jeden dzień bez prądu :) A co do tekewizji to oni zawsze robią na przerost co by było ciekawiej i dramatyczniej.

Niekwestionowaną zaletą madialnej nagonki na szczeciński koniec świata jest to, że kiedy GSM'y w końcu puściły sygnał, na komórki wlał się potok sms'ów z całego kraju z ofertami pomocy niemal humanitarnej - ;) - jest w nieszczęściu innych coś, co pozwala nam się poczuć lepszymi i bardziej szlachetnymi - na szczęście nas dzisiaj nie dotknęło żadne nieszczęście :) a oferty pomocy możemy traktować jak przejaw ludzkiej życzliwości :D BTW - niefajnie bez internetu :P

Amortyzatory
Powrót