• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Kaprysna włoszka - Alfa 155 by p_r_z_e_m_k_o

Auto
AR 155 2.0 8v TS / AR GT JTDm / AR 164 3.0 V6 / AR Giulietta 1.4 TJet
Witam,

niedawno kupilem Alfe 155, na forum pewnie znana bo od kolegi Scrata :)
Silnik 2.0 8v na gazie, wyposarzenie jak to we wloskich samochodach, czyli wszystko co potrzeba :)
Po zakupie zmienione swieczki bo troche szarpal na gazie i profilaktycznie nasilikowne przewody wys napiecia. Wkrótce jeszcze plyny, filtry itd. jednak najpierw trzeba znalezc troche czasu ktorego niestety ciagle malo :/

Fotki przed zakupem:

No i po zakupie, po umyciu i na alusku :)

Gratuluje zakupu!!! Swoją droga to 155 jest moim nie spełnionym marzeniem ;) zawsze chciałem taką czerwoną na białych aluskach i z fajnym silniczkiem dającym niesamowita frajde z jazdy ;) ehh, życie poszło na przód i mam oszczędną 156 ;) ale frajda też jest :D
PS. Twoja Bella pięknie się prezentuje na tych felgach :D

Bardzo ładna. Ja bym tylko zdjął tą naklejkę z przedniej szyby, bo - delikatnie mówiąc - mało pasuje

Bella super ;) ale jeszcze ten czerwony mieszek na drążek zmiany biegów...
Trochę gryzie się z moim poczuciem estetyki ;)
Pozatym Alfa jak marzenie ;)

Dzieki za rady :) naklejka, mieszek i pedaly to pozostalosc po poprzednim wlascicielu, takze naklejka niedlugo zniknie, a pedaly i mieszek sie zobaczy, bo najpierw chce ja doprowadzic technicznie do stanu perfekt a pozniej bede patrzyl na estetyke ;)

Gratuluje zakupu!!! Swoją droga to 155 jest moim nie spełnionym marzeniem ;) zawsze chciałem taką czerwoną na białych aluskach i z fajnym silniczkiem dającym niesamowita frajde z jazdy ;)

No jak kupowalem ta to poprzedni wlasciciel mial jeszcze jedna dokladnie taka jak piszesz, czerwona na bialych 16` no i piekielnie szybka :) ale moze ujawni swoje cudo :)

Felgi Fiata? Miałem takie brać, ale ktoś mnie uprzedził ;) Skończyło się tak:
94.jpg

piękna włoszka ale te pedały nie za bardzo chyba co ??
A tak wogle który rocznik jaki gazik masz jak można wiedziec ??pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Jak juz pisalem pedaly i mieszek na razie zostaja ;) doprowadze do stanu mechanicznego perfekt to bede myslal nad innymi rzeczami :) Jakby co to naklejka z przedniej szyby juz zniknela :P Gazik 2 gen. do wczoraj na mikserze, ale od wczoraj blosik :) jeszcze tylko zaloze mocniejszy parownik (juz czeka) i tylko hulac. A i rocznik 1992 :)

Pora na mały update

Już jakiś czas temu 15` poszły do ojca Tipo, a Alfina dorobiła się felg `16 calowych. Dodatkowo do środka zawitała drewniana kiera a pod maskę Blos.
Niestety teraz 155 poszła trochę w odstawkę z racji że dorobiła się młodszej siostrzyczki.

Tutaj kilka fotek

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

24.jpg

Którą masz wersję silnika 67202 czy 67201?? W tym czasie wychodziły te mocniejsze więc może Twoja do nich należy:) Możesz mi VIN podesłać to sprawdzę w Eperze albo zerknij na silnik pod pierwszą rurę kolektora wydechowego od prawej strony patrząc na silnik - tam są numery.

Wg epera wychodzi że 67202. Pisząc mocniejsze wersje miałeś na myśli te 144 konne? Swoją drogą ciekaw jestem skąd różnica 3 koni.

Podbno poprzednio fotki się nie wyświetlały, dlatego też tym razem poprawne (mam nadzieję) linki do fotek ;)

Coś się w autku pozmieniało ? Długo nie ma nic nowego.

Amortyzatory
Powrót