• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Kampania serwisowa F35P

Piter73

Użytkownik
Auto
Tonale PHEV
Dzisiaj dostałem zwykłym listem zaproszenie na serwis z okazji kampanii serwisowej F35P.
Pedał hamulca może przypadkowo opaść trakcie hamowania.
Jakby co to polecają ciągnąć przycisk hamulca postojowego żeby wyhamować auto.

Dzisiaj dostałem zwykłym listem zaproszenie na serwis z okazji kampanii serwisowej F35P.
Pedał hamulca może przypadkowo opaść trakcie hamowania.
Jakby co to polecają ciągnąć przycisk hamulca postojowego żeby wyhamować auto.
Opaść czy pęknąć? Bo z tego co gdzieś widziałem to pęka ;).
Jaki rocznik samochodu? Kampania pojawiła się w Serwisowanie i obsługa okresowa > AKCJE w My Alfa Connect?

Opaść czy pęknąć? Bo z tego co gdzieś widziałem to pęka ;).
Jaki rocznik samochodu? Kampania pojawiła się w Serwisowanie i obsługa okresowa > AKCJE w My Alfa Connect?
Chyba pęknąć brzmiałoby źle marketingowo. W My Alfa nie ma żadnych informacji. PHEV z 2023.

Załączniki

• f35p.jpg
    f35p.jpg
    375.6 KB · Wyświetleń: 10
Tato też dostał kilka dni temu. Czyli co, najlepiej nie jeździć przed zrobieniem, a jeśli już to nie hamować mocno?

Tak, akcja serwisowa F35P na Giulii/Stelvio obejmuje dokładnie te numery poduszek kierowcy i pasażera. U mnie w ASO wymienili obie strony w ramach jednej wizyty, bez żadnych opłat i bez kolejki – trwało to niecałe 3 godziny. Wystarczy podać VIN przez telefon lub mailowo, oni sprawdzają czy auto kwalifikuje się i od razu umawiają termin. Zrób to jak najszybciej, bo w razie czego ubezpieczyciel może mieć pretensje przy szkodzie. Jak masz już umówione?

U mnie się pojawiła przy starcie auta a potem zniknęła. Jak wpisuje nr VIN to nic się nie pojawia także chyba już nieaktualne :)

Umowiłem się na serwis za tydzień. Zobaczymy co będzie dalej.

Auto w serwisie, naprawa polega na aktualizacji softu sterownika ABS.

Amortyzatory
Powrót