Kampania 6770 - kamera czołowa.

Icecold

Nowy
Auto
Tonale na wtyczkę, 159 2.4 Q4
Podczas rocznego przeglądu w Tonale dokonano aktualizacji softu w ramach kampanii 6770 mającej na celu zaadresowanie problemów z kamerą czołową.
Chłopaki w ASO mówią, że ktoś tam gdzieś tam już zauważył poprawę działania układu.

Niestety nie mam jak tego przetestować gdyż deszczu, mgły czy śniegu u mnie ani widu ani słychu :)
Dajcie znać czy widać u was różnicę po aktualizacji.

EDIT: Udało się załapać na deszcz. Pojeżdżone około 200km, z czego 40 w mieście i reszta w trasie: żadnych błędów czy komunikatów. Wygląda na to, że w końcu babol jest załatany.
Dodatkowo zauważyłem że ACC działa o wiele sprawniej: mniej agresywnie reaguje na wykrycie poprzedzającego pojazdu i płynniej reguluje prędkość auta. Także aktualizacja softu jak najbardziej na plus!

Ostatnia edycja:
O, dzięki za info. Podpytam u siebie w ASO czy moja też się łapie.

przy okazji aktualizacji kamery grzebią też głębiej ( twierdzą, że tylko wyświetlacz) - u mnie zmieniło się wyświetlanie spalania ( na puszczonym "gazie" pokazuje 0, a wcześniej pokazywał 2 ltr/100), ale też są znacznie mniejsze skoki napięcia na aku - przynajmniej tak wyświetlacz twierdzi..

Zauważyłem też ,że przy zerwaniu przyczepności przez przednie koła nie wywala błędu czujników parkowania tylko mruga kontrolka ESC

Edit;wczoraj znowu wywalił błąd czujników parkowania:)

Ostatnia edycja:
No i komunikat o konieczności dolania paliwa w końcu znika po kilku sekundach.

Błąd kamerki naprawiony, a przynajmniej tak twierdzi mój tato, bo miał z tym problemy właśnie.
Co do tempomatu to działa łagodniej faktycznie, nawet to zauważyłem nie wiedząc że wchodziło to w pakiet aktualizacji (ostatnio zrobiłem autem ojca trochę km po autostradach właśnie)

Amortyzatory
Powrót