K
k@rol
Guest
Wreszcie udało mi się zrobić małą sesję zdjęciową mojej Alfie. Jest to moje drugie auto. Szukając samochodu generalnie skupiałem się na markach japońskich, chodziła mi po głowie jakaś Mazda 323 lub Mitsubishi Colt, Hondy, brałem pod uwagę także Rovery. Rozglądałem się za czymś rozsądnym i ekonomicznym jednak los chciał zupełnie inaczej
Wracając pewnego pięknego, letniego wieczora z oględzin Mazdy 323 - 100 kilometrów przejechane na marne - zatrzymałem się jeszcze w przydrożnym komisie żeby zobaczyć Rovera serii 200. Rover owszem był - całkiem przyjemny, ładny, ale obok stała Ona. Czarna, lekko przykurzona, patrzyła tymi swoimi zadziornymi oczkami. Mimo późnej pory zadzwoniłem do właściciela. Przyjechał, otworzył, odpalił. Umówiłem się na rano na jazdę próbną, ale już przeczuwałem, że będzie moja. Noc była ciężka. Walka z myślami i krążąca po głowie wizja zaprzyjaźnienia się z każdym okolicznym mechanikiem nie dawały mi spać. Do rana trochę ochłonąłem, ale było to na nic. Po przejażdżce zapadła decyzja. I oto jest - już ponad miesiąc, kilkaset kilometrów za nami. Czasem jeszcze nachodzą mnie czarne myśli, ale tylko do czasu kiedy do niej wsiadam i odjeżdżam.
Teraz garść faktów:
- Alfa Romeo 145 1,6TS
- rocznik: 1999
- przebieg: ok.109 tyś. km.
- wyposażenie: ABS, 2xPP, klimatyzacja automatyczna, elektryka szyb i lusterek, skórzana kierownica i gałka skrzyni biegów z pięknymi czerwonymi przeszyciami, 15 calowe felgi aluminiowe, lotka nad tylną klapą, fabryczne radyjko
- samochód przyjechał z włoch gdzie miał jednego właściciela, jest delikatnie poobijany
Wady:
- trochę za mało jeszcze przejechałem, żeby się na ten temat wypowiedzieć. Na razie jedyne co mi przychodzi na myśl to za wysoka pozycja za kierownicą
- kiepskie audio, ale niepotrzebne / patrz zalety/
Zalety:
- ten odgłos silnika na wysokich obrotach to bajka !!!
FOTKI:

Niestety, wracając z pleneru z powyższej sesji miałem nieprzyjemną przygodę. Dostałem w tył
Samochód za mną nie wyhamował. Połamany zderzak, wgnieciony pas tylni - tyle co było widać przy sztucznym oświetleniu. Jutro jadę do ubezpieczyciela sprawcy, zobaczymy co powiedzą.
Teraz garść faktów:
- Alfa Romeo 145 1,6TS
- rocznik: 1999
- przebieg: ok.109 tyś. km.
- wyposażenie: ABS, 2xPP, klimatyzacja automatyczna, elektryka szyb i lusterek, skórzana kierownica i gałka skrzyni biegów z pięknymi czerwonymi przeszyciami, 15 calowe felgi aluminiowe, lotka nad tylną klapą, fabryczne radyjko
- samochód przyjechał z włoch gdzie miał jednego właściciela, jest delikatnie poobijany
Wady:
- trochę za mało jeszcze przejechałem, żeby się na ten temat wypowiedzieć. Na razie jedyne co mi przychodzi na myśl to za wysoka pozycja za kierownicą
- kiepskie audio, ale niepotrzebne / patrz zalety/
Zalety:
- ten odgłos silnika na wysokich obrotach to bajka !!!
FOTKI:

Niestety, wracając z pleneru z powyższej sesji miałem nieprzyjemną przygodę. Dostałem w tył