• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Junior milano to też Alfa Romeo czy nie będzie wątku o tym modelu …

Michal94

Użytkownik
Auto
Giulia
Witam, dużo tego na drogach a tu na forum cisza. Czy to prawda że prawdziwe alfy się skończyły wraz z Giulia stelvio ? Mi osobiście wygląd juniora odpowiada, nie jeździłem więc nie wypowiem się w tym temacie.
Trochę dziwne że nie ma wątku o tym modelu - podobno to następca mito miał być.

Alfa nie Alfa logo się zgadza

Witam, dużo tego na drogach a tu na forum cisza. Czy to prawda że prawdziwe alfy się skończyły wraz z Giulia stelvio ? Mi osobiście wygląd juniora odpowiada, nie jeździłem więc nie wypowiem się w tym temacie.
Trochę dziwne że nie ma wątku o tym modelu - podobno to następca mito miał być.

W czasie 10 miesięcy i kilkunastu tyś. km widziałem tylko kilka, ale wg. mnie to jest właśnie jej zaleta /rzuca się w oczy/, a czy to alfa czas pokarze.
Faktem natomiast jest kompletna cisza na temat tego modelu, a chętnie powymieniam się swoimi spostrzeżeniami na temat tego modelu. a ponoć kilkaset szt. jeździ już po Polsce.
Junior ibrida

Wątek jest, tutaj:
https://www.forum.alfaholicy.org/inne_modele_historyczne_i_prototypy/182275-alfa_romeo_milano-56.html

Junior nie ma wydzielonego działu jak poprzednie modele, w końcu dla alfaholików to nie jest prawdziwa Alfa - i pewnie też dlatego świetnie się sprzedaje :rolleyes: Częściej na ulicach widuję Juniora, niż Tonale, a staż ma krótszy.
Jeśli ktoś korzysta z FB, to jest gruba Tonale/Junior, tam się ludzi sporo udziela (z lekką przewaga "Tonalsów").

Czy to prawda że prawdziwe alfy się skończyły wraz z Giulia stelvio ? .
Przy tym pytaniu zawsze ciśnie mi się na usta pytanie "a kiedy się zaczęły?". Próbując sobie przypomnieć przelatuję przez Bravo/Giulietta, Punto/Mito, General Motors 159.... w końcu cofam się do mojej ukochanej 156 i tak, tam to była prawdziwa Alfa: skrzypiące, tandetne plastiki, rdza, rozlatujące się zawieszenie, paliwożerne silniki... Taaaak, zdecydowanie współczesne Alfy to nie są już te prawdziwe Alfy ;)

Podbijam — dorzućcie wątek o Juniorze. Może to nie jest Alfa naszych marzeń, ale jak wspomniał [MENTION=71791]Campo[/MENTION], w historii marki było już sporo modeli, które nie do końca wpisywały się w cuore sportivo. U mnie na wsi widziałem już więcej Juniorów niż Giuli i Tonale razem wziętych — i nie mówię tu o tych, co jadą na lawetach na zachód;). Sam liczę, że już niedługo będę szczęśliwym posiadaczem Giuli, więc nie jestem klientem docelowym Juniora, ale mimo wszystko cieszy mnie każda nowa Alfa. Zwłaszcza że w tym segmencie w dzisiejszych czasach nie ma co liczyć na coś zbliżonego do Giuli czy Stelvio.

Jeśli chodzi o juniora to tak wątek na forum by się przydał bo Kampanii jest w nim sporo do zrobienia zwłaszcza w egzemplarzach z początku tego roku lub później.

Nie wiem czy to forum jeszcze ma jakąś moderację zainteresowaną jego dalszym rozwojem

Sent from my iPhone using Tapatalk

Szkoda że nie ma oddzielnej grupy dla Juniora a szkoda .A auto dosyć przyjemne fakt dużo w nim unifikacji z innych modeli Stellantis no ale na pewno prowadzi się zdecydowanie najlepiej z grupy tych aut nadal czuję się dobrze to auto w zakrętach jak na swoje gabaryty.

Amortyzatory
Powrót