JTD Stukanie w okolicy pompy olejowej

• Autor wątku Autor wątku yogi_ow
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

yogi_ow

Guest
Witam wszystkich. Może ktoś juz przerabiał podobny temat i coś podpowie. Po rozgrzaniu silnika zaczyna coś klekotać w okolicy pompy olejowej. Rolki pasków i koło pasowe juz sprawdziłem są ok. Na rysunkach silnika znalazłem ze pompa olejowa jest napędzana łańcuszkiem i wydaje mi się że to on tak klekocze.

Dzięki z konkretną odpowiedź :D Orientujesz się może czy wymiana pompy jest skomplikowana i na jakie koszty muszę się przygotować :?: :?:

Kiedy silnik się rozgrzeje zaczyna głośniej pracować słychać jakies rzerzenie

Co to może być kiedy zaczyna silnik pracować na zimnym to jest niby wszystko dobrze a już kiedy złapie temperature głośniej chodzi i słychac jakby coś rzerziło okolicy rozrzadu ten dzwięk się tak roznosi ze nie mozna znaleś miejsca gdzie by to mogło być. Rozrząd był sprawdzany i robiony jakieś 45tys temu rolki wszystkie wymienione oprucz koła wału korbowodowego i alternatora tak to nie mam już pomysłu tylu mechaników mi to sprawdzało. Pomocy!!

W moim przypadku, to nie był lancuszek tylko pewien element w pompie olejowej pekl i zostala tylko jego jedna strona, jak dodalem troszke gazu i sie przysluchiwalem jak sie silnik zachowuje to slychac bylo ze przy dadaniu gazu te stuki narastaja.

Amortyzatory
Powrót