[147] Jedyna taka fał szóstka :)

Lesiu.Z

Nowy
Auto
ZFA199 oraz ZAR930
Jedyna taka fał szóstka :)
Marka samochodu: Alfa Romeo

Model samochodu:147

Rok produkcji:2004

Kolor:130 b/b

Silnik: 2959 cm3

Wyposażenie: Trochę GTA, trochę TI
178.jpg

Opis:

Witam.

Oto kilka zdjęć mojego aktualnego wozidła.

Była to standardowa 147 z silnikiem 2.0 ts... Rok produkcji 2004, przebieg około 154000. Przyjechała do mnie z Niemiec pod koniec roku 2013
178.jpg
Od samego początku miałem "wizję" zrobić z nią coś nie typowego. Może 2.0 20VT z Fiata... Może coś innego. Niestety stan przed zawałowy oryginalnego 2.0 ts przyspieszył decyzję o wymianie silnika
178.jpg
Wybór padł na napęd ze 166, 3.0 24v
Całość prac mechaniczno-stylistycznych wykonałem sam osobiście
178.jpg
Roboty było sporo, kasę przestałem liczyć... Ale było warto
178.jpg

Zapraszam do obejrzenia kilku zdjęć

Z zewnątrz klasyka... Czerwona Alfa :)

attachment.php

attachment.php

W środku klasyka... Czarna skóra :)

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Pod maską klasyka... BUSSO :35:

w trakcie prac.
attachment.php

attachment.php

I efekt końcowy.

attachment.php

TO tyle.

Dziękuję za uwagę i pozdrawiam.

Załączniki

• DSC_3379.JPG
    DSC_3379.JPG
    223.5 KB · Wyświetleń: 3,222
  • DSC_3380.jpg
    DSC_3380.jpg
    124.8 KB · Wyświetleń: 3,450
  • 2.JPG
    2.JPG
    89.5 KB · Wyświetleń: 3,200
  • 3.JPG
    3.JPG
    92.3 KB · Wyświetleń: 3,202
  • 5.JPG
    5.JPG
    80.2 KB · Wyświetleń: 3,231
  • IMG_20131205_181423.jpg
    IMG_20131205_181423.jpg
    129.8 KB · Wyświetleń: 3,234
  • IMG_20131018_103659.jpg
    IMG_20131018_103659.jpg
    135.3 KB · Wyświetleń: 3,150
  • 11.JPG
    11.JPG
    99.8 KB · Wyświetleń: 3,152
Ostatnia edycja:
O człowieku ! Ściągaj te oznaczenie 2.0 z klapy ! Chyba że to specjalnie dla niepoznaki :cool: Chciałbym zobaczyć jak to się odpycha, super projekt, bardzo fajny motyw z czerwonymi pasami, brakuje,felgi ewentualnie ospoilerowania jakiegoś delikatnego ale rozumiem że przeszczep serca nie był refundowany przez NFZ i trochę po kieszeni pociągnął, masz jakieś filmiki jak to przyspiesza i brzmi ?

wydech masz stary z 2.0 Tsa czy po prostu te zdjęcia są jak jeszcze 2.0 siedziało ? Choć troche dziwne bo jest już na klapie V6

Tak, czekam na zastrzyk kas to i koła będą inne, a te wylądują na zimę :)
Wydech jest jeszcze stary, na dniach będzie robiony nowy.
a to oznaczenie tak zostanie 2.0 v6 :D

Super super super ! Widzę tu jeszcze tylny zderzak z polifta, podwójny wydech, felge i spoiler nad szybe ! Aż mi się zachciało zrobić 164 km do Grudziądza na jakiś spot żeby to zobaczyć, serio, macie tam jakieś spociki ?

i co z tymi filmikami, masz już coś ?

będzie jeszcze okazja ją zobaczyć, bez problemu. Pewnie w Wilczych Laskach się pojawię 11.05

Dodatki będą, będzie lotka, będzie wydech na jedną strone z podwójną końcówką (GTA), spokojnie, na wszystko przyjdzie czas,

Filmików brak, ogólnie przyspieszenie ciężko sprawdzić, na tym wydechu pewnie mocy nie osiąga i pewnie nie ma więcej jak 200koni teraz :D Przyspiesza na stoper jakieś 7s/100 bez szału :D

Dla mnie bomba :D Emblemat zmieniłbym na 1,6 T.Spark albo nawet 1,4 T.Spark.
Co by jednak na klapie nie wisiało to auto bardzo mi się podoba. I te czerwone pasy:adore:

A jak z opłatami bo zawsze mnie to ciekawiło, płacisz normalnie za 2.0 ? I jak z wagą z przodu auta i przednim zawieszeniem czyt. amory i sprężyny

Mistrzostwo!!!
za rok Lesiu napisze, że po drobnych przeróbkach leci Alfiną w kosmos:D Jeszcze raz wielkie graty!

mam nadzieję że wpadniesz za miesiąc na Wilcze, rób rób ! Są jeszcze takie projekty 147mek w Polsce, wiesz coś ? Ale pytań zadaje :D

Jeden z niewielu projektów tego typu, które nie skończyły się na zamiarach i gadaniu. Szacun!

3.0 Też nie było :D mogę mu oddać swoje 0.8 z Matiza :v

Przy przeszczepach mocnych silników montuje się czasem emblematy na klapie z najsłabszych wersji silnikowych dostępnych dla danego modelu - już zrozumiałe dlaczego nie 1.4?

albo dokleić znaczek Mpower :D dslkhngegsedsg

dobra sorry :D

W 147 nigdy 1.4 nie było.
Wiem o tym doskonale. I ludzie, którzy interesują się Alfami też. Reszta - nie koniecznie.

montuje się czasem emblematy na klapie z najsłabszych wersji silnikowych dostępnych dla danego modelu
Mając to na uwadze, napisałem o 1.6. Idąc krok dalej pomyślałem o wykorzystaniu 1.4 ze 145/146, co mi np. na drodze dałoby do myślenia, czy aby na pewno mam przed sobą seryjną 147 ;)

super projekt, ale mnie interesują odczucia z jazdy, jak to wygląda z za kierownicy, a nie na stoperze. Jak odczuwasz zmianę silnika w codziennej jeździe, przy wyprzedzaniu lub agresywniejszym przyspieszaniu. Ja wiem, że po pewnym czasie człowiek się przyzwyczaja i myśli, że mogłoby być jeszcze lepiej :)

Kolego napisz koniecznie co potrzeba przy takim swapie oprócz silnika ze skrzynią, wiązki i tych podstawowych rzeczy :)

Amortyzatory
Powrót