Ciao a tutti!
W czerwcu tego roku, czyli jakies poltora miesiaca temu kupilem swoja pierwsza alfe (GT 1.9 jtd 150km) rok 2007.
Bede opisywal tutaj wszystkie usterki, dokonane naprawy, zmiany, wymiany itp.
Samochod kupilem od handlarza z miejscowosci Olkusz, ktory mial wiele alf gt na sprzedaz. Na poczatku nastawiony bylem na kupno gt z Q2 od tego samego sprzedajacego, ale niestety ktos mnie uprzedzil i ostatecznie z pieciu czy szesciu alf, ktore mial na placu udalo sie wybrac jedna, ktora zobaczycie na zdjeciach.
Sprowadzona z Niemiec z przebiegiem 149tys (aktualnie 151tys) czyli jakos ponad 2tys przejechalem do tej pory bez zadnych przygod i awarii.
Co zrobilem?
-Wymiana rozrzadu z pompa wody (skf)
-wymienione wszystkie filtry (mann)
-wymiana oleju (Selenia WR 5w40)
-wymienilem przednia szybe na nowa (pilkington). Poprzednia byla oryginal, ale peknieta. (Zdjecie)
Co zrobie w najblizszym czasie?
-Naprawa chlodnicy oleju poniewaz jest jakas nieszczelnosc lub pekniecie.
-wywalenie klap wirowych
-polerke zeby usunac mniejsze i wieksze ryski
-wyciagne wgniecenia, ktore powstaly od uderzen drzwiami na parkingach. Niby nic wielkiego, ale jednak mnie razi w oczy [emoji14]
Na poczatek tyle. Bede opisywal na bierzaco co dalej.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W czerwcu tego roku, czyli jakies poltora miesiaca temu kupilem swoja pierwsza alfe (GT 1.9 jtd 150km) rok 2007.
Bede opisywal tutaj wszystkie usterki, dokonane naprawy, zmiany, wymiany itp.
Samochod kupilem od handlarza z miejscowosci Olkusz, ktory mial wiele alf gt na sprzedaz. Na poczatku nastawiony bylem na kupno gt z Q2 od tego samego sprzedajacego, ale niestety ktos mnie uprzedzil i ostatecznie z pieciu czy szesciu alf, ktore mial na placu udalo sie wybrac jedna, ktora zobaczycie na zdjeciach.
Sprowadzona z Niemiec z przebiegiem 149tys (aktualnie 151tys) czyli jakos ponad 2tys przejechalem do tej pory bez zadnych przygod i awarii.
Co zrobilem?
-Wymiana rozrzadu z pompa wody (skf)
-wymienione wszystkie filtry (mann)
-wymiana oleju (Selenia WR 5w40)
-wymienilem przednia szybe na nowa (pilkington). Poprzednia byla oryginal, ale peknieta. (Zdjecie)
Co zrobie w najblizszym czasie?
-Naprawa chlodnicy oleju poniewaz jest jakas nieszczelnosc lub pekniecie.
-wywalenie klap wirowych
-polerke zeby usunac mniejsze i wieksze ryski
-wyciagne wgniecenia, ktore powstaly od uderzen drzwiami na parkingach. Niby nic wielkiego, ale jednak mnie razi w oczy [emoji14]
Na poczatek tyle. Bede opisywal na bierzaco co dalej.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ostatnia edycja: