• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[155] Jakie spalanie AR 155

• Autor wątku Autor wątku adamz35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adamz35

Guest
Witam. Jakie powinno byc spalanie w AR 155 2,5 TD.I jakie są przyczyny dużego spalania w tych wozach> Bo moja mi jakoś dużo pali.

Witam. Jakie powinno byc spalanie w AR 155 2,5 TD.I jakie są przyczyny dużego spalania w tych wozach> Bo moja mi jakoś dużo pali.

a kto ci powiedział że wozy z tymi silnikami dużo palą??! Ja mam taką Alfę i co jak co na spalanie nie mogę narzekać bo dużo nie pali, mieszczę się w granicach 6-9 l/100km w trybie mieszanym. A w trasie to już w ogóle mało pali.

Moja po mieście pali 15l a w trasie 6,5 nie wiem czym to jest spowodowane. Bo wcale nie kłade jej.

Moja przy spokojnej jeździe 11l/100km a przy mniej spokojnej od 13-15l/km :)

Vtunerek, adamz35: Koledze raczej chodzilo o spalanie diesla a nie benzynki ;)

Jeżeli na trasie pali Ci 6,5 litra to wszystko masz ok... Po prostu albo robisz bardzo krótkie przebiegi po mieście na zimnym silniku, albo masz "ciężką nogę". Moja w zimie w mieście paliła ok 10 litrów, w lecie ok, 8-9 oczywiście po mieście... na trasie nie uda się zejść poniżej 6... ale to w końcu 2,5 litra pojemności.

Amortyzatory
Powrót