• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[146] Jakie klocki hamulcowe?

• Autor wątku Autor wątku piotrsobon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotrsobon

Guest
Witam serdecznie!
Zastanawiam się nad kupnem klocków hamulcowych.
Jakie doradzacie, widziałem na allegro ferrodo za około 120 zł, a co sądzicie o tańszych odpowiednikach np: tomex ;D Podziałają takie w ogóle czy nawet nie warto na nie spojrzeć?

na Twoim miejscu po sugerowałbym sie tarczami, jeśli są ładne, proste i mało zużyte to lepiej jakieś lepsze włożyć bo szkoda samych tarcz które mogą posłużyć jeszcze sporo czasu, ale jak wiesz że np. przy następnej zmianie wymienisz tez tarcze to ja bym sie zbytnio nie wypłacał na super klocki i kupił te z niskiej półki a kasę pochomokował do nast. wymiany i wtedy zakupił wypaśny komplecik

Podpinam sie pod temat:) wiec jakie klocki proponujecie? powiedzmy w przedziale cenowym do 200zl:)

Ja mam Ferodo Premier i jest bardzo ok, dlatego z czystym sumieniem polecam:)

Ja mam Ferodo Premier i jest bardzo ok, dlatego z czystym sumieniem polecam

Jak najbardziej, też śmigam na Ferodo Premier i jestem bardzo z nich zadowolony, świetnie hamuje i nie brudzą felg. Kiedys miałem jeszcze locki LUCASa, też były o.k., jednak przednie felgi szybko się brudziły.

Pozdr. Tiga

Witam serdecznie!
Zastanawiam się nad kupnem klocków hamulcowych.
Jakie doradzacie, widziałem na allegro ferrodo za około 120 zł, a co sądzicie o tańszych odpowiednikach np: tomex ;D Podziałają takie w ogóle czy nawet nie warto na nie spojrzeć?

kolego jestes z Łodzi to zajrzyj na ta stronke i pojedz do tego sklepu
Auto części, oryginalne oraz ich zamienniki do samochodów włoskich osobowych i dostawczych - EuroFiat
miesci sie on w Łodzi...mają duży wybór części do włoskich aut....ja kupuje w tym sklepie tylko w filii w Sieradzu i jestem bardzo zadowolony...ceny baaaardzo przystępne i duży wybór

A odnośnie tarcz to zrobił mi się mały rancik ale grubość jest ok, daje koledze do przetoczenia ;)

Z czystym sumieniem mogę polecić klocki Magneti Marelli- dobra cena a po 20000 km zero pisków i nadal eleganckie w działaniu.

Z czystym sumieniem mogę polecić klocki Magneti Marelli- dobra cena a po 20000 km zero pisków i nadal eleganckie w działaniu.

parę razy jeździłem na Magneti Marelli, ogólnie spoko ale mi zawsze piszczały na początku. Uspokajały się dopiero po przejechaniu pierwszego tysiąca kilometrów.

Edit:

No i po ostrej jeździe też przez pewien czas piszczały ;)

Ostatnia edycja:
A ja gorąco polecam klocki Fomar, dobre i tanie. Dostępne czasem na allegro.

Jak najbardziej, też śmigam na Ferodo Premier i jestem bardzo z nich zadowolony, świetnie hamuje i nie brudzą felg
A ja właśnie dlatego z nich zrezygnowałem, że moim zdaniem strasznie brudziły felgi..

A co polecacie z klocków z wyższej półki.
Szukałem Ferodo DS ale, chyba nie ma tego modelu dostępnego do 145/6 w wersji 1.4, czy 1.6..

Sprzedałem moje textary i jednak wybiorę ferodo :P

Zdecydowanie częściej i bardziej piszczą niż TEXTAR. Zamontowałem kilkadziesiąt kompletów i takich i takich. Sam mam teraz TEXTARy i jestem z nich bardziej zadowolony niż z Ferodo.

---------- Post dodany o godzinie 08:27 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:26 ----------

A ja właśnie dlatego z nich zrezygnowałem, że moim zdaniem strasznie brudziły felgi..

A co polecacie z klocków z wyższej półki.
Szukałem Ferodo DS ale, chyba nie ma tego modelu dostępnego do 145/6 w wersji 1.4, czy 1.6..

Popatrz na EBC.

Amortyzatory
Powrót