• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Jaki rozrusznik??

• Autor wątku Autor wątku kos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kos

Guest
Witam.Padł mi rozrusznik.Mój problem polega na tym, że szukając nowego bądź zamiennika jestem w kropce. W aucie(AR 156 1.6 02.1998)siedzi bosch o numerach 0 001 107 063.Według inter cars nie osiągalny i stosowany w ??no właśnie nawet nie podają.według innego sklepu online zakładany w Peugeot citroen i Fiat.Gdy szukam po modelu auta w inter cars nr rozrusznika to 0 986 017 770 . w Eper tez coś inneg.Wie może ktoś o co kaman??

a może da się go naprawić? Ja bym najpierw popytał w warsztatach bosha. W moim spaliła się cewka, dzwoniłem po hurtowniach i nigdzie nie mieli samej cewki, a w serwisie bosha dostalem ją od ręki. Jeśli to szczotki to je też się chyba da wymienić...

Nie rozumiem po co od razu wymieniać cały rozrusznik skoro można go naprawić? Poza tym skąd masz pewność że to na pewno rozrusznika a nie np włącznik na nim?

W mojej Alfie kończy się rozrusznik (prawdopodobnie bendix).
Jako, że mam "po pieniądzach" używkę z gwarancją, postanowiłem, że nie będę się bawił w naprawę własnego, tylko wymienię na używany od T.S.'a
I teraz mam pytanie - czy będzie pasował? Czy rozróżniki we wszystkich T.S.ach 156 są wymienne?

Amortyzatory
Powrót