• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

jaki olej do skrzyni biegow?

• Autor wątku Autor wątku turbo42
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

turbo42

Guest
witam serdecznie i mam pytanie jak w tytule.Jaki olej dolac do skrzyni biegow w 2,4jtd z 1999r.Dzisiaj sprawdzilem szabelke i stwierdzilem,ze poziom oleju w skrzyni jest ponizej min.Wczesniej nie wiem jaki byl zalany i teraz nie wiem jakiego dolac.Moze jakas pomoc otrzymam od was.
Podpowiedzcie jeszcze ktoredy dolac tego oleju.Moze przez to samo miejsce,gdzie jest szabelka?
dzieki za pomoc.

ja wlewałem dziurką od bagnetu :-) a jaki wlać to nie wiem, w moim przypadku olej był spuszczony i wlałem nowy hipol 15W(alboG)

Wlałes hipol do skrzyni swojej alfy?
kolego jak nie wiesz jaki był zalany to najprosciej będzie olej wymienić - zalecany olej to Tutela ZC 75 SYNTH

Amortyzatory
Powrót