• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

jaki akumulator ??

watra24

Nowy
Auto
AR 155 V6 - była
witam

w weekend padł mi akumulator , ladowalem go wczoraj i nic trup, musze kupic
ten co mam obecnie nie ma nic prawie napisane tylko 12V 390 A . firmy nie wiem sam jakiej.
auto 155 V6
dzwonilem do sklepu we wrocku powiedzieli ze 60 lub wiecej nawet by dali do takiego auta i to kosztuje od 200zł w gore:D

jaki akumulator do mojego modelu powininen byc ?

polecam 65Ah 680A, marka raczej dowolna byle nie jakiś shit hipermarketowy

Jak masz klimę to 65,jak nie to wystarczy 60.Polecam Centrę FUTURĘ.3 lata gwarancji,bezobsługowy i w miarę będzie po pieniądzach.
ODRADZaM BOSCHA. <killer>

A do silnika 1.7 8V bez klimy dobry będzie 55Ah
W instrukcji pisze coś o 45ah a w nawiasach 60Ah

Jak nie masz klimy to dobry będzie i 45 Ah,i np. 50 Ah. Wieksze to już przy klimie. :)

ufty napisał:
polecam 65Ah 680A, marka raczej dowolna byle nie jakiś shit hipermarketowy

mnie taki shit działał 8 lat i nie moge złego słowa powiedziec... :mrgreen:

kazda firma ma swoj katalog z roznymi markami i pisze jaki powinien byc do jakiego silnika..

rowniez nie polecam boscha, moze to tylko u mnie był taki przypadek ale po 4 latach nadawał sie do skupu złomu...

wersja v6 to 60 a lub ciut wiecej ,info z instrukcji obslugi

Amortyzatory
Powrót