• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

jak zdjąc gałkę biegów w AF166

• Autor wątku Autor wątku zanjac
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zanjac

Guest
.....ale mam zagwózdkę....jak zdjąc gałkę biegów w AF166????? ni cholery sie nie chce wykręcic , chcę dac ją do grawerowania bo zcierają mi sie napisy już słabo widac 6 i R a pozatym wkurza mnie takie coś WYTARTE :((( .Wyciera się strona prawa , u niektórych to wogóle widzę wytarte na ŁYSO a ja nie mogę patrzec na takie Gówno ;//
MOZE MA KTOŚ SPOSÓB NA TA GAŁKĘ???

a mam taką jak w tej aukcji:

http://moto.allegro.pl/item246934104_nowa_galka_lewarka_zmiany_biegow_alfa_romeo_.html

ps bez sensu kupowac nową jak i tak sie wytrze???

z tego co widac na zdjeciu sa dwie opcje pierwsza galka jest przykrecona do lewarka wkretem/sruba mieszczacym sie pod drewienkiem swiadczyc moga o tym dwie srubki po bokach wejscia lewarka w galke- sprobuj dobrac sie do swoich u siebie w aucie jesli odkrecisz to zdjemiesz drewno i to ci wystarczyi druga opcja galka jest zamocowana na stozku i tylko to ja 3ma -opcja ciagniecia ,moim zdaniem raczej ta pierwsza

ach gdyby udalo ci sie daj znac jaki jest koszt takiej operacji

Ogólnie gałka mocowana jest na wielowpuście (frezie?) Trzeba się dobrze zaprzeć i ciągnąć prosto do góry... Ja u siebie tak wyciągałem. Nie jest ani na żadnym kleju ani na silikonie. Poprostu jest nasadzona na drążek. Gałka siediz dośc mocno!
P.S Uważaj jak będizesz ciągnął do góry na lusterko wsteczne ;)

W 156 tez tak mocno sie trzyma :shock: , trzeba troche cierpliwosci, ale na 100% wyjdzie.

nie daję rady w żaden sposób wyciągnąc tej GAŁKI - a napisy sie ścierają coraz bardziej , nie mam już R,6,4 i oczęści okręgu :cry: :cry: :cry: wygląda to jak z DUPY wyciagniete :oops:

ja co prawda w 156 ale też miałem spore kłopoty i musiałem ostatecznie wyrwać na siłę i to w kilku kawałkach

Amortyzatory
Powrót