Jak zainstalować sterownik centralnego w AR 156?

• Autor wątku Autor wątku FreezeR
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

FreezeR

Guest
Witam
Chciałbym zainstalować do swojej Alfy sterownik centralnego zamka. Niestety posiadam tylko centralny otwierany z kluczyka.
Może ktoś instalował już taki sterownik lub podobny?
(przykład): http://moto.allegro.pl/item712072566_sterownik_centralnego_zamka_dioda_domykanie_ii_kan.html

Chciałbym wiedzieć gdzie dokładnie znajduje się sterownik, czy będą działały wszystkie funkcje: otwieranie klapy i domykanie szyb?
Jak to wszystko sprawdzić?

ja kupiłem podobny z opcją domykania szyb. działał 3 mies. wnioski sam wyciąg...
Dodam, ze montował specjalista i uprzedził mnie, ze daje 6 mies. na poprawne działanie tego sprzetu...Teraz otwieram z kluczyka

Sterownik znajduje się w lewym tylnym nadkolu.
Aby działało otwieranie klapy musisz zamontować siłownik w klapie i podprowadzić kabel od sterownika.
Do domykania szyb będziesz musiał z kolei poprowadzić kable do drzwi kierowcy i podłączyć pod przełączniki do sterowania...

kup lepiej coś porządniejszego,według mnie za 75zł nie da się zrobić nic porządnego...

kilka lat temu montowałem alarmy w różnych autach.zawsze kupowałem alarmy od jednego sprzedawcy i tylko jednego producenta...
gość do tej pory sprzedaje je na wolumenie w warszawie,oczywiście od tamtej pory wyszły nowe i ulepszone modele.

w każdym swoim aucie miałem taki alarm,w alfie też jest.alarm jest pewny sprawdzony i nigdy mnie nie zawiódł.kosztuje nie wiele więcej niż ten co ty znalazłeś.

jeśli chcesz mogę dać ci kontakt do niego na PW

kontakt wysłałem ci na PW.daj znać jak coś załatwisz.

pozdrawiam!!!

Jak zainstalować sterownik centralnego zamka w 156???

Witam, kupiłem sobie sterownik centralnego zamka do mojej Alfy, chciałbym sobie to podłączyć, aby drzwi otwierały się z pilota, nie potrzebuje jakiś specjalnych funkcji, wystarczy mi po prostu otwieranie/zamykanie drzwi jak by kierunkowskazy migały i był dźwięk to by było super. Może ktoś z Was bawił już się z tym, bo ja nie mam pojęcia jak się za to zabrać, może macie jakieś schematy który kabel do którego itd. A mam taki sterownik :
1579196794
moz-screenshot.jpg

Amortyzatory
Powrót