• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Jak zabudowaliście Car Audio w bagażniku?

• Autor wątku Autor wątku DARO-RT
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DARO-RT

Guest
Mam pytanie, jak macie zabudowane bagażniki w swoich bolidach, gdzie montowaliście wzmacniacz, SW, jaki sprzęt itp.

Proszę o jakieś zdjęcia, linki itp.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Odpowiem Ci tak... po-wo-dze-nia. Bez wyjęcia zapasu nic nie zdziałasz. Popatrz na alfaclub-ie, tak był jakiś post na temat zabudowy

Siema Daro ja widzialem na necie jak gosc w gtv zrobil zabudowe... wstawil plyte na wysokosci tabliczki znamionowej w ktorej zmiescil wzmacniacz i glosnik jednak ja uwazam ze wzmacniacz wystarczy niewielki na tylnej sciance bagaznika na przeciw kola, wiec nie jest widoczny i 2 niewielkie glosniki niskotonowe pod tym wzmacniaczem i efekt jest naprawde zaskakujacy... ja tak mam i jestem bardzo zadowolony... jednak bede robil wszystko od nowa bo wizualnie spapralem temat. Pozdro

Wzmacniacz już mam, dzisiaj przyszedł do mnie głośnik JBL GT5-12 który muszę jakoś zamontować w mega wielkim bagażniku mojego TB :) Do tego potrzebna mi jest jakaś ładna i solidna zabudowa.

wiele nie pomoge bo mam spidera więc zwiekszyłem głośnik standard dołożyłem wzmacniacz i przedewszystkim wygłuszenie to podstawa tylko że ja za plecami mam schowek z głośnikiem a ty masz siedzenia . wiec pamiętaj ? w bagażniku daj wygłuszenie i odpowietrz komore głośnika ,daje to lepszy odsłuch. a bym zapomniał . po co ci jakieś nagłośnienie ? masz V6TB a to sama melodia .

Ostatnia edycja:
Jak tak bardzo chcesz to możesz wsadzić głośniki basowe w boczki z tyłu, jest tam dość miejsca na "płaskie" ale kwestię wygłuszenia itd już nie będę poruszał.

... po co ci jakieś nagłośnienie ? masz V6TB a to sama melodia ...

Masz całkowitą rację, ale chcę zbudować car audio w TB, bo czasem przy grilu seryjny sprzęt nie dawał rady :) O tym że dźwięk V6 TB zadowoli każdego audiofila wie każdy właściciel TB ;)

ja tesh próbowałem cos podziałać ale moj 30cm głosnik sie nie zmiescił :D chyba pojdzie tylko wygłuszenie i jakis zestaw hertz przód i tył i tyle w bagażniku mozna podziałac ale wtedy nawet gril Ci sie nie zmiesci :D do bagażnika

No ja zacząłem budowę audio w swojej Gtv będą tam dwa wzmaki mac audio do tego subwoofer mac audio i jeszcze wcisnę kondensator xentrix już niedługo wrzucę foto z roboty i efektu końcowego :)

próbowałem cos podziałać ale moj 30cm głosnik sie nie zmiescił ... w bagażniku mozna podziałac ale wtedy nawet gril Ci sie nie zmiesci do bagażnika

W moim bolidzie grila wozić nie będę, bo to by było uwłaczające :D Największy bagaż jaki wożę to plecak :D i tak naprawdę te całe 110L jest mi nie potrzebne ;)
Nie wiem jaki głośnik chciałeś włożyć do bagażnika ale ten co ja wybrałem wchodzi bez większej gimnastyki ;)
Problem jest taki że nie ma szans na włożenie gotowej skrzyni SW i dlatego trzeba ją zmontować-złożyć w bagażniku :(
Pomierzyłem, policzyłem i jestem na dobrej drodze do zrobienia zabudowy ;) Teraz muszę ładnie rozplanować gdzie będzie wzmak, jak pójdą kable itp.
Całość psuje tabliczka z numerami, która wrazie potrzeby musi być na wierzchu, w innym przypadku zrobiłoby się piękną zabudowę wszerz i wzdłuż :)

wz można zmiescić między bagażnikiem a fotelami tam gdzie jest troszke miejsca mi tam weszedł monoblock a głosnik miałem dosc duzy mac audio 12" 58 l zabudowa .. powodzenia i dawac fotki jak to wyglada u was ps. co myslisz na przód pchać ? a Ty adi co tam masz na przodzie

Ja mam z przodu Infinity 6x9 bardzo ładnie grające głośniczki, trochę kombinacji było bo trzeb trochę przyciąć tapicerkę ale weszło :) A wygląda to tak :) Aaaa jeśli chodzi o kolor konsoli to już jest nie aktualny jest inny :P

Ja mam z przodu Infinity 6x9
Ładnie o wygląda, myślałem o czymś takim i chyba zakupię jakieś 6x9 do przodu, ale chcę żeby wszystkie głośniki w moim bolidzie były JBL ;)

wz można zmiescić między bagażnikiem a fotelami tam gdzie jest troszke miejsca mi tam weszedł monoblock a głosnik miałem dosc duzy mac audio 12" 58 l zabudowa ..
Znam to miejsce, widziałem po śladach że w moim bolidzie kiedyś w tamtym miejscu był wzmak, ale teraz go nie ma, a ja mam Blaupunkta GTA 470 i ma 42 cm długości - nie mieści się tam i musi być gdzieś w bagażniku.
Głośnik mam też 12" ale będę robił zabudowę ciśnieniową i wystarczy mi skrzynia 28 litrów :)

Sam chcesz zrobić obudowę? Kup tylko i wyłącznie MDF który i tak będziesz musiał wyciszyć i wystroić. Ja walczyłem ze swoją (w poprzednim samoch) cały dzień ale włosy się na karku jeżyły :D

Sam chcesz zrobić obudowę? Kup tylko i wyłącznie MDF który i tak będziesz musiał wyciszyć i wystroić

Obudowa będzie z MDF'u lub żywicy i nie do końca będę ją robił sam, bo mam kilku znajomych którzy zajmują się zabudowami bagażników i nie tylko na życzenie klientów ;)

I jak, działa ten sub ?
Bo ja jeszcze skrzyni nie zrobiłem i nie wiem jak mój będzie grał.

Amortyzatory
Powrót