Jak wyzerować komuter w wersji Disticntive?

Papamek

Nowy
Auto
AR Gtv 1.8TS 2000, Bianco Polare
Witajcie,
Czy możecie mi pomóc i podpowiedzieć, jak wyzerować komputer w AR GT wersja Distinctive? Chodzi mi o wskazania zużycia paliwa, prędkości średniej itp. ustawienia w opcji Trip. Przez najbliższy tydzień jeżdżę GT V6 3,2, a nie mam instrukcji obsługi.
Pozdrawiam
Paweł

Dzięki za podpowiedź. Instrukcję przejrzałem. W aucie, o którym mówię jest rozbudowany wyświetlacz na konsoli centralnej (do navi) i instrukcja nie wyjaśnia wszystkich moich wątpliwosci. Muszę odnaleźć przycisk SET2 i spróbuję. Dam znać jak poszło.

Miałem trochę szczęścia. Wstawiłem Gtv na pozimową kosmetykę lakieru. Udało mi się wypożyczyć na tydzień GT. Odebrałem wczoraj.
Na pełne wrażenia jeszcze za wcześnie. Silnik jest niesamowity, dynamika wydaje się nieskrępowana. Podobnie jak zużycie paliwa... Ale co tam. Jutro zrobię małą trasę, wyrwę się poza miasto.
W krótkim porównaniu GT to auto bardziej drapieżne niż moje poprzednie Mondeo ST220 3.0 V6. Jednak większa pojemność i moc silnika, przy mniejszej masie samochodu.
Pozdrawiam :)

silnik Mondeo z tego co pamiętam dostaje takiego kopniaka jeszcze na koniec zakresu obrotów, V6 AR ciągle od początku do końca równo i całkiem mocno

po zeszperowaniu GT prowadzi się jeszcze lepiej, uważaj, żeby Ci się za bardzo nie spodobała ;)

w porównaniu do Gtv wydawała mi się o dziwo trochę badziej nerwowa w prowadzeniu...

jakie są Twoje odczucia ?

Ostatnia edycja:
Moja Gtv pod względem osiągów wysiada. Wydaje mi się twardsza niż GT, zarówno pod względem amortyzowania, jak i foteli. Ciekawe, że masy GT i Gtv są zbliżone (ok.1400kg).

ST220 prowadził się bardzo precyzyjnie, uwielbiałem nim jeździć. Trudno połączyć taki komfort, klasę zawieszenia i moc. A do tego w pełni wymiarowe rodzinne auto. Potrafił dobrze pociągnąć od niskich obrotów, oj potrafił.

Nie znalazłem przycisku SET2... Parametry Trip wyświetlane są na dużym wyświetlaczu na konsoli centralnej. Pokrętło wyboru pozwala podświetlić tylko dwie opcje: "From Reset" i "From 14:28" (prawdopodobnie odpowiada Trip B, ale nie jestem pewny). No i czym je zresetować? :)

Dziękuję za podpowiedzi.
Rozwiązanie znalazłem w instrukcjach obsługi Navi+ i AR 147 :)
Służy do tego przycisk SEL na szczycie prawego przełącznika przy kierownicy (tego od wycieraczek). Dłuższe przytrzymanie zeruje parametry Global Trip i Trip B (w zależności od wyboru).
Pozdrawiam
Paweł

Amortyzatory
Powrót