• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Jak wymienić żarówki podświetlenia panelu wentylacji/regulacji nawiewu?

• Autor wątku Autor wątku Piciu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piciu

Guest
Witajcie!
Ktoś może wie, jak się dobrać do żarówek w panelu wentylacji/ogrzewania w Gtv? Wprawdzie zarówki u mnie jeszcze świecą, ale dość niemrawo i chciałem się zabrać za ich wymianę. Boję się tylko, że będę musiał rozebrać konsolę środkową. Chyba, że jest jakaś inna droga, np przez kieszeń na radio lub po prostu wyjmując jakoś pokrętła.
Poszperałem trochę w necie i znalazłem opis do 156 :) Szkoda, że nie skorzystam...
Porady miło widziane!
Pozdrawiam!
Piciu

Ostatnią edycję dokonał moderator:
1. Zdjąc dolną konsole (wyjąc sterowanie lusterek i odpiąc od kostki - pod nim jest sruba. wyjąc popielniczke - pod nią druga sruba. Odpiąc mieszek od biegów i zdjąc konsole.
Dzieki temu uzyskamy dostęp do dwoch dolnych srub trzymających konsole srodkową. Wyjąc górną kratke nawiewów (wyszarpac po prostu :D) i pod nią znajdują sie dwie nastepne sruby. Wymontowac radio.
Odkrecic i gotowe. UWAGA na kabelki od podswietlenia i sterowania nawiewami itp. Są bardzo krótkie i konsola da sie odchylic tylko nieznacznie.
Trzeba miec chude łapki zeby tam sięgnąc i poodpinac wszystko.

Aha.. i niech Ci nie przychodzi wrzucac tam diód zamiast zarowek. Ja zrobilem ten błąd
i szybko sie z niego wycofam :D

fred

Dzięki wielkie!
Czyli jak się obawiałem, bez rozebrania konsoli się nie obejdzie...
No nic, zaczynam ściągać manuala do Gtv z sieci... Za godzinkę będę miał :]
Pozdr!

Skorzystałem z opisu, dziękuję.
Pozwolę sobie udoskonalić opis, o drobne poprawki i zbiór potrzebnych narzędzi.
Potrzeba: Wyjmaki do radia, ampul 5 oraz 6, płaski i gwiazdkowy śrubak

Poprawki do tekstu freda:
"Zdjąc dolną konsole (wyjąc sterowanie lusterek i odpiąc od kostki - pod nim jest sruba. wyjąc popielniczke - pod nią druga sruba."

pierwsza śruba znajduje się pod sterowaniem wysokosci reflektorów/podnoszenia dachu [spider] są to ampule 5

Reszta zgodnie z opisem freda, dodatkowo śruby na konsoli pionowej to ampule 6, dodatkowo należy wyjąc pokrętła nawiewu (wyszarpując, ewentualnie podważać śrubaczkiem), odkręcić śubakiem krzyżakiem mikrośrubki znajdujące się pod pokrętłami wiatraka i nawiewu (lewy i prawy).

Montaż w odwrotnej kolejności,

pozdrawiam

dokładnie bez ściągania się nie obejdzie - uważaj na krótkie kable a nawet bardzo krótkie, sciagalem u siebie do wymiany żarówek i trochę się nadenerwowałem ;)

Amortyzatory
Powrót