Bartuusiek98
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm 120 koni , 2006r
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Raz ze musisz mieć prasę dwa wymiana samej tulei ma sens jak wahacz ma przejechane 90-100 tys lub mniej. Innaczej za chwilę zdechnnie sworzen
Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka
Żadna prasa nie je jest potrzebnaBez prasy - nie ma szans
Skąd te dane? Bo moja ma 88k przebiegu i na ostatnim przeglądzie diagnosta stwierdził i mi pokazał pęknięcie (5mm) gumy w tej tulei i tak zastanawiam się czy nie wymieniać jej przy okazji wymiany filtrów, wg. diagnosty spokojnie to do wiosny pojeździ.
Tylna tuleja to ta pierwsza. Sprawdz jeszcze sworznie bo moge sie zalozyc zw tez maja luzyNa przeglądzie diagnosta stwierdził, że mam popękane gumy 'tylnych tulei dolnych wahaczy przednich'.
Teraz mam pytanie do Was, o którą chodzi, bo wszystkie 3 nazywają się tak samo, a pierwsza z nich to ta, o którą pytał autor tego tematu![]()
1. https://allegro.pl/oferta/febi-tule..._unit_id=f2acc5d3-3e43-48a1-a6ea-ef42a055b087
2. https://allegro.pl/oferta/febi-tule..._unit_id=f03c69fa-80a8-4d3b-aef4-f578184b59b6
3. https://allegro.pl/oferta/febi-tule..._unit_id=835ca98c-06e1-4c4a-9c79-a2835d311630
Tylna tuleja to ta pierwsza. Sprawdz jeszcze sworznie bo moge sie zalozyc zw tez maja luzy
Dzięki.
Jeśli diagnosta ich nie zauważył, to jak ja mam je sprawdzić bez żadnego zaplecza i wiedzy o której tulei do mnie mówił?
Generalnie mówił, że całe zawieszenie jest w porządku. Stwierdził tylko pęknięcie tej gumy, jako możliwą, lecz wątpliwą, przyczynę wydobywania się dźwięków, występujących rzadko i nieregularnie, z przedniego zawieszenia.
O ile mi wiadomo, zawieszenie mam jeszcze oryginalne, a przebieg to 151kkm.
Tylna tuleja peka bo parcieje guma. Sworzen to przebieg. Nie odpowiem ci jednoznacznie czy bedzie zuzyty bo zalezy gdzie auto jezdzilo po jakich drogach. Rekordzista na ori zawiasie jak mi odsylal po regeneracji zrobil 350 tys km ale jezdzil tylko po niemieckich autostradach.
Zuzyty sworzen zauwazy na szarpakach dopiero jak bedzie miec wyczuwalny luz. Na warsztacie po demontazu wahacza
Jak za 160 masz oe bierz orginal. Febi moog swag i meyle sa porownywalne. Reszte olej.Ok, to mechanik sprawdzi.
Teraz pytanie która?:
- Maxgear 80 zł
- NTY 85 zł
- Febi 100 zł
- Moog 120 zł
- Meyle 150 zł
- OE 160 zł
Mi najbliżej do Febi, ewentualnie jeszcze OE chodzi mi po głowie. Które Wy polecacie? Wiem, że [MENTION=22195]jasio79[/MENTION] Moog'a, a inni?
Jak za 160 masz oe bierz orginal. Febi moog swag i meyle sa porownywalne. Reszte olej.
Aa i jak kupisz swaga w pudelku bedzie febi