[146] Jak wyjąć klamkę

• Autor wątku Autor wątku adriano1809
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adriano1809

Guest
witam... szukam na forum ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. mianowicie czy ktoś zmieniał mechanizm klamki zewnętrznej od strony kierowcy??? wszystko już rozebrałem i wykręciłem a tu nagle przeszkadza mi prowadnica szyby i nie mogę wyjąć tego mechanizmu... jeżeli komuś udało się to wyjąć to wjaki sposób??? nie chcę nic połamać tak więc prosze o pomoc. pozdrawiam:)

Pomoge ci tylko w ten sposób kombinuj kolego bo tam masz troche zabawy tzeba to dobze okrecic i musi wyjs o ile prowadnica nie jest odkrecana w jakims miejscu.

dokładie tak jak kolega krystiankiki pisze o środek ten mechanizm gdzie znajdują się te metalowe dzwignie które otwierają zamek

Sprawdz dokladnie czy prowadznica gdzies w srodku nie jest przykrecona i najpierw musisz zdiac ciegna z tych plasticzkow przy mechanizmie .

Odkopuję temat aby nie tworzyć nowego, jak mam wyciągnąć zewnętrzną klamk w 146? probowałem bardzo długo, podobno są jakieś zatrzaski jednak nie mogę ich wcisnąć a nie chce na sile zeby nie polamac, pozwolilem sobie z innego tematu ukrasc obrazek :
attachment.php

Tam gdzie kończy sie srubokret mam taki plastik ktory jak dla mnie trzeba wcisnac aby klamke wysunac, z drugiej strony jest tak samo, ale nie da rady juz tam mocno probowalem ze na plastiku zostal slad bo moim srubokrecie, jakis pomysl?

Załączniki

• dzwignia klamki.JPG
    dzwignia klamki.JPG
    45.6 KB · Wyświetleń: 170
Amortyzatory
Powrót