K
KowalAlfa166
Guest
Posiadam Alfę 166 od niedawna. Kupiłem auto z jedną wadą i chciałbym się je pozbyć. Kiedy mam załączony prawy kierunkowskaz jednocześnie mruga mi kontrolka awaryjnych. Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Dziś rano, po nocy, auto straciło kierunkowskazy i awaryjne. Ni z tego, ni z owego padł bezpiecznik. Wymieniłem go i kierunkowskazy są, awaryjne są ale brak kontrolki awaryjnych.
Przedtem, jak pisałem, migała mi kontrolka przy włączeniu prawego kierunkowskazu.
Dwa tygodnie temu, było podobnie rano, brak kierunkowskazów i awaryjnych, przepalony bezpiecznik, który wywalało po wymianie nowego. Zmuszony byłem więc pojechać do serwisu. Tam przejrzano instalację kierunkowskazów (przynajmniej tak wynika z faktury) przeczyszczono jakieś styki i skasowano mnie na 300 zł. , z uwagą, że jeśli problem się powtórzy to należy wymienić przekaźnik (koszt kolejnych 220 zł).
Co Wy na to? przekaźnik robi takie wolty? czy coś innego? gdzie szukać?
Problem ten jest bardzo banalny. Macie "słabą masę" na tylnych lampach. Proponuję zacząć od dokładnego przeczyszczenia kostek od tylnych lamp papierem ściernym i jakimś kontaktronem [tylko nie WD-40] a jeśli nie pomoże możecie podłączyć dodatkowy kabelek od minusa w kostce do masy gdziekolwiek w bagażniku. Gwarantuje, ze pomoże...