[MiTo] Jak się sprawuje MiTo w zimę?

rzelich

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 JTD 16V (Grigio Luce di Amalfi)
Pytanie do szczesliwych posiadaczy MiTo;) Czy zima wplynela w jakikolwiek negatywny sposob na uzytkowanie tych "małych wariatów"? Mam tu na mysli przede wszystkim drzwi bez ramek i watpliwosci niektorych co do przymarzania do uszczelek a takze inne niedogodnosci zwiazane z naszymi srogimi zimami i śniegiem:)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Pytanie do szczesliwych posiadaczy MiTo;) Czy zima wplynela w jakikolwiek negatywny sposob na uzytkowanie tych "małych wariatów"? Mam tu na mysli przede wszystkim drzwi bez ramek i watpliwosci niektorych co do przymarzania do uszczelek a takze inne niedogodnosci zwiazane z naszymi srogimi zimami i śniegiem:)
No niestety taka prawda. A poza przymarznietą uszczelką do szyby kolejnym problemem jest niskie zawieszenie i przodem zgarniam cały śnieg z osiedla...:(

Samo zawieszenie nie jest takie niskie ale pod zderzakiem jest taka listwa troche gumowata. To cholerstwo zachacza dość często o krawęzniki itp. Nie wiem czy nie przeprowadzę małego zabiegu usunięcia jej. Uszczelka posmarowana silikonem i na razie bez kłopotów ale w razie czego mam odmrazacz w bagażniku. A śnieg na drodze to raj dla tego auta, wreszcie w cywilnych warunkach widać jak trzyma się drogi w porównaniu z innymi autami podobnej wielkości.

Ostatnia edycja:
Normalka, osłona silnika(?) w 159 jest nawet niższa niż Brerze, nie wiem jak w mito, ale każdy krawężnik, wjazd do garażu to masakra.

Sorry za OT.

Nie tyle osłona silnika colistwa wysoka na około 5 cm - coś a'la chlapacz ale z przodu. Cały czas nie wiem po co to jest, może względy aerodynamiczne?

nic nie marznie :)
jest trochę podserowne-nie przeszkadza mi to jednak:D

Amortyzatory
Powrót