M
Marcin166
Guest
Jak w temacie. Przepaliła mi się w alfie 166 żarówka podświetlające wskaźnik poziomu paliwa w zbiorniku. Nie wiem jak się do tego zabrać aby ją wymienić. Proszę o wskazówki.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Żarówki są częściowo nietypowe - spłaszczone na końcach, dzięki czemu troszkę inaczej kierunkują światło, ale z powodzeniem można je zastąpić 1,2 W 12 V po 1 zł szt, ponieważ oryginały znajdują się w demontowalnch oprawkach. U siebie użyłem własnie tych std 1,2 W i w nocy wygląda elegancko, wszystko jest równomiernie podświetlone. Nie wiem po co płacić 25 zł za żarówkę w ASO (btw. te żarówki z oprawkami są dostępne poza ASO bez większych problemów i nie kosztują faktycznie 25 zł za szt)mar77 napisał:Uwaga zarowki do deski rozdzielczej sa nietypowe koszt jednej to 25zl wiec radze najpierw kupic w ASO bo gdzie indziej sie nie sposob dostac.
Przy użyciu siły. Ja się nauczyłem już kombinerkaminawet jak chrupnie to wyciągniesz resztki.