• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

ja jej cmyk a moja bella pyk

borsukmax

Nowy
Auto
ALFA ROMEO 156 1.8 106KW TS
znów coś dziwnego pewnie niektórzy już mnie znają porostu muszę to auto doprowadzić do perfekcji żeby koledzy i ich audice zobaczyły kto tu rządzi ,jest tak jak jej smyrne na biegu jałowym to wszystko fajnie obrotomierz idzie do końca znaczy do odcięcia paliwa niczym strzała ,jak na 2 lub 3 czy jedynce przypitole w pedał to na poziomie 4500-5000 opada z sil, a gumy nie spale w ten sposób raczej dbam o auto staram się dbać lepiej jak o kobietę i chciał bym to rozwiązać w następnym tygodniu jadę na wymianę rozrządu możne mechanior coś podpowie ale warto byłoby go zaskoczyć wiedza a może i w tym temacie dam sobie rade sam,coś na naszym forum przeczytałem na temat przepływomierza ze jak wypnę to końcówkę to sprawdzę jaka powinna być moc mojej belli no to wypiolem a ona zaczęła się dławic na początku trochę dosłownie na chwile się uspokoiła i znów to samo wiec nawet nieprobowalem się przejechać co wy na to

Ostatnia edycja:
Napisz o jaki silnik chodzi

śmiem przypuszczać, że o Twin Sparka :P

edit: proponuję bardziej starannie tytułować tematy

bez przepływomierza się będzie dławić na jałowym i to normalne, ale tak czy owak trzeba ją przejechać z odpiętym, i zobaczyć czy dalej słabnie na 5k. na razie masz konieczność resetu po odpięciu przepływki, to od razu sobie poczytaj jakie tam błędy pokazuje

jeśli nie dławi się przy odpiętym przepływomierzu na 5000rpm, to przepływka
jeśli dławi nadal, to z innego powodu za mało paliwa lub powietrza podaje.

Właśnie- jako moderator to mówię - JAKI SILNIK?

sprawdz to co koledzy mowia a ja proponuje sonde bo kiedys mialem tak ze szla dobrze do 5000 rpm a powyzej slabla wymienilem lambde i jest ok ciagnie do konca :)

a nie ciagnie lewego powietrza ? moze sie obudowa filtra gdzies obluzowala? ja mialem tak ze jedna sruba zginela i na jalowym bylo dobrze a podczas jazdy tak szarpalo ze myslalem ze glowa szybe wybije:)

sondę też można odpiąć i mieć jasność, całkiem nieźle się emuluje ;)

Amortyzatory
Powrót