• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

interfejs diagnostyczny i wyciek

borsukmax

Nowy
Auto
ALFA ROMEO 156 1.8 106KW TS
zakupilem interfejs do kasowania błędów w mojej niuni tylko jest problem jak podpiąć się tymi czterema kabelkami do gniazda obd2 a może ktoś wie gdzie można kupić taki gotowy wtyk przystosowany do ar 156 1.8 ts może jakiś schemat,i drugie coś wycieka obok lewego kola z przodu,wygląda na olej lecz ubytków nie ma ani reszty płynów,nie mogę nic tam dojrzeć może ktoś się spotkał z takim problemem

co do wycieku, ostatnio patrze i mysle, znowu cos sie zjeb.... Przy podszybiu jest wcisnieta niby gabka. Plywala w wodzie. Sprawdz takze spryskiwacze moze gdzies cieknie.
Z interfejsem nie pomoge, ja kupilem caly kabel obd2, ale kiedys widzialem na allegro.

cos wyczuwam ze to od wspomagania ale pewnosci nie mam dzis zauwazylem maly brak

Tez miałem podobnie i podczas jazdy usłyszałem syk i cały płyn wyleciał. Okazało sie że pusciła obejma na wężu przy chłodnicy wspomagania. Zajrzyj w to zebys niespodzianki nie miał jesli to rzeczywiście płyn wspomagania.

Nie wiedziałem że tak cieżko ukręcic kółkiem bez wspomagania:) że tez keidys ludzie bez tego jeździli hehe

Pozdrawiam

akurat dzis podlaczalem swoje auto :)

jak laczysz sie z silnikiem to masa czarny pin 4 lub 5 (oba sa polaczone), zasilanie czerwony pin 16, silnik zielony pin 7

z abs zielony pin 1, z poduszka zielony pin 3, pozostale tak samo :)

273.jpg

274.jpg

jak widac na foto odciecie mam na 7160 obr/min

tylko ja mam trochę inaczej czerwony tak jak u ciebie czarny tez jak u ciebie ale mam jeden bialy czyli linia l niebieski linia k a u ciebie który to linia k a który l

Amortyzatory
Powrót