• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[145] Ile dolewacie plynu chlodzacego?

• Autor wątku Autor wątku kaes
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

kaes

Nowy
Auto
AR 145 1,4 bx 1995
o,5 litra na rok to jeszcze może być?

w 156 ale NIC - jeżeli chodzi o płyn :-)

Ja nic nie dolewam, już ponad dwa lata. Zero. Poziom płynu w zbiorniku wyrównawczym jest równy. Płyn Prestige, pięcioletni, z żółtego kanisterka. A silnik to boxer 1.6.

Nigdy nic - ale to w TSie :P

Kurcze, to ja się może tak odszczeknę- Ja kupuję świece 20 zl za komplet a nie za 300 ale to w BOXERZE... :)

i nie klekoce mnie wariat...

(żarcik) :)

A co do płynu- może dlatego, że Borygo? :/

Ostatnia edycja:
ja od wymiany chłodnicy nic, kompletnie nie dolałem ;)
Borygo z tego co wiem to jest szkodliwe, ja mam petrygo i nic ;p

może kolego gdzieś masz małą nieszczelność i Ci płyn ucieka

sprawdz korek od zlewu z chlodnicy czy jest szczelny bo ja przy zlewce lekko ruszylem i zaraz byl prysznic ale to dla tego ze leje paraflu + h2o ;)

Kurcze, ja u mnie dolewam mniej wiecej okolo 1 L na 10,000 km :/ Bede musial sie temu przypatrzec. Bo mozliwe ze mam uszczelke pod glowica walnieta :/

ja sie podepne pod temat ;) ktoś wie, co to może być, że jak auto stoi z górki to ucieka mi płyn chłodniczy?

Nie no , ja praktycznie w ogóle nie dolewam :)

Kiedyś dolewałem jak lała mi pompa Wody ale po wymianie stan ok :P od roku :P

Amortyzatory
Powrót