[HID- ALFA] czyli xenon na każdą kieszeń

• Autor wątku Autor wątku marshall
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jeszcze maglujecie ten temat... Choćby milion postów tu napisać to hid jest nielegalny.
Można przerabiać kombinować i kupa Prawo jest prawo.
Tak jak wycinanie kata, EGR itp ale prawie wszyscy to robią i jakoś problemu nie ma

Spoko. Mi to lotto:D Teraz mam fabryczne ksenony i dylemat z głowy:)
Jak dla mnie przeróbka zrobiona z głową nie rózni się niczym od ori ksenonów. Podstawa to soczewka z odpowiednią przysłoną. No i trzeba pamiętać o korygowaniu wyskokości świecenia reflektorów przy obiążonym autku.

Dokładnie, ale wic polega na tym że hid kłuje w oczy drogówkę. A reszta wymienionych rzeczy nie :) gdyby identyfikacja hida nie była taka łatwa to temat by nie był taki kontrowersyjny. Sam bym spokojnie hid wrzucił. Nie jest mi fajnie przesiadać się z jednego auta z ksenonem na drugi z żarówkami.

W dieslu nie da się sprawdzić czy jest DPF czy nie za pomocą przyrządów pomiarowych dostępnych na stacji diagnostycznej, sprawdzają tylko zadymienie.

Ale rolą kontroli nie jest udowodnienie czy masz dpf i inne. Tylko czy spełniasz normy emisji spalin. A siłą rzeczy nie mając tych elementów nie spełnisz. Proste :)
Z tym że rzetelne kontrole jak pisze Krusz to znikomy odsetek. A na HIDy to niestety polscy policjanci są nadwyraz uczuleni i do ich kontroli nie trzeba mieć żadnej aparatury ani wiedzy.

Z Dieslami jest wałek :P

Urządzenie na SKP musi być legalizowane, to dla diesla ma jakiś bardzo długi interwał.

Dodatkowo takie urządzenie nie bada składu spalin a jedynie ich przejrzystość i to przy lekko podniesionych obrotach, w praktyce nowoczesnym dieslem nie da się oblać tego pomiaru :P

gdzie kupić przetwornice, które nie nie zakłócają radia? kupiłem najtańszy zestaw z allegro i zakłóca

A no Ciekaw jestem co to :) ciekawe czy tak lepiej świeci. W sumie świeci psie pieniądze i można by było spróbować. A w razie kontroli nie widać nic bo ani nie rozpala się jak HID ani po zdjęciu klosza nie różni się od zwykłej żarówki.

Z tego filmu to nic nie wynika :)
Ja wcale nie pałam tu nadziejami. Ale gdyby takie coś faktycznie lepiej świeciło od klasycznej żarówki to bym założył. Tu policja już się tak łato nie zorientuje. Nie "rozgrzewa" Ci się jak hid ani nie ma dziwnej plontaniny kabli, przetwornic czy wiatraczków (ostatni wynalazek led).

To dalej czekamy na takie które świecą mocniej i lepiej a wyglądają jak zwykła żarówka :sarcastic:

Z tego filmu to nic nie wynika :)
Ja wcale nie pałam tu nadziejami. Ale gdyby takie coś faktycznie lepiej świeciło od klasycznej żarówki to bym założył. Tu policja już się tak łato nie zorientuje. Nie "rozgrzewa" Ci się jak hid ani nie ma dziwnej plontaniny kabli, przetwornic czy wiatraczków (ostatni wynalazek led).

coś za coś, jak chcesz mieć jasne światło mijania na LED to trochę prądu to musi brać (nie wierz w bajki sprzedawców, ledy się nie grzeją ale tylko takie małych mocy) -sporo ciepła się też wydziela ktore trzeba gdzieś odprowadzić- podstawowych praw fizyki nie przeskoczysz....

Amortyzatory
Powrót