alces1
Aktywny
- Auto
- AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6
Przetwornice sobie zostawiłem. Kupiłem inne żarniki i teraz mam je zamontowane w reflektorach z soczewką.alces1 a co zrobiles ze swoim zessstawem?moze nasz jeszcze taki na sprzedanie
ma kilka moich kolegow w innych sanochodach i u jednych swieci to wysoko i oslepia a u innych wyglada to jak oryginalny ksenon ktory nie oslepia.. sa juz nie wiem, a powiedz mi co jest z ich montazem? Jakie dziury trzeba wycinac? I czy zarnik zmiesci sie w lampie? Czytalem cos ze jest on za dlugi i nie miesci sie w lampie...
Tak - był problem, że żarnik był za długi i opierał się o tą przesłonę, która jest w odbłyśniku, ale można sobie z tym poradzić podkładając np. podkładkę o grubości poniżej 1mm pod mocowanie żarnika i to wystarczało, no, ale trzeba też szukać krótkich żarników, bo mają one różne długości...
Co do dziur, to trzeba jedynie wiercić na przewody.
Na prawdę tak upierasz się przy tych HiDach? na początek kup sobie lepsze żarówki, a w międzyczasie kombinuj reflektory z soczewkami. Na forum jest kolega, który zajmuje się taką przeróbką - bardzo profesjonalna robota.
Jeszcze raz powtarzam - HiD bez soczewki to pomyłka.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. użyj opcji edytowania postów zamiast pisać post pod swoim postem.