[GTV] help! wyrzuciło paliwo na silnik

Gifas

Nowy
Auto
Alfa Romeo GTV 2.0 V6 TB
Hej, pytanko mam od czego to moze byc? przy zapaleniu silnika silnik zgasl, wiec cos mnie wzielo zeby zajrzec pod maske, i zobaczylem/poczulem ze silnik wywalil paliwo w tym miejscu.
http://imageshack.us/photo/my-images/6/v6tb.jpg/
ostatnio rzadko jezdzilem, od czego to moze byc? jakies pomysly?

sprawdź czy nie masz sparciałych przewodów paliwowych. albo czy nie poluzowała CI się któraś obejma ??

Okolice listy doprowadzającej paliwo, może j.w. któryś przewód lub uszczelka skończyły żywot ;)

prawdopodobnie uszczelka na wtryskiwaczu . niech kros przekreci kluczyk a ty patrz gdzie cieknie

Miałem podobne zdarzenie ale silnik nie gasł tylko przebierał na 5 garków, przyczyną okazał się pęknięty wtryskiwacz. U Ciebie musi lać nieziemsko że motor zgasł.
Jak wyżej, kluczyk na zapłon i lukać gdzie sika.

orientujecie sie moze w jakiej cenie sa te uszczelki i gdzie to mozna dostac? probowalem na necie poszukowac, tylko znalazlem odpowiedz iz w aso moga mi pomoc :p

orientujecie sie moze w jakiej cenie sa te uszczelki i gdzie to mozna dostac? probowalem na necie poszukowac, tylko znalazlem odpowiedz iz w aso moga mi pomoc :p

Jak coś to mam takie nowe

- - - Updated - - -

Jak coś to mam takie nowe

kolejne pytanie, czy skrzynia biegow z mlodszych modeli (dajmy na to z 96/97) bedzie pasowac do gtv z 95? jest jakis sposob na sprawdzenie czy bedzie pasowac?

Amortyzatory
Powrót