Halogeny

• Autor wątku Autor wątku JTD
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

JTD

Nowy
Auto
AR 156 1.9 JTD 105 KM 2000r Opel Astra SW 1.9 CDTI 101 KM 2007r.
Witam - zakupilem halogeny nowe i mam problem jak je zamontowac , nie maja one uchwytow , druga sprawa jak je podlaczyc , znalazlem kabel od strony kierowcy zwisal luzno pod lampa ale jak podlaczyc do tego kabla 2 halogeny . za odpowiedzi z gory dziekuje

a ja w miejsce halogenow chce sobie dac swiatla do jazdy dziennej
ale na nowej instalacji zebym kiedys mogl znowu halogeny dac jak mi sie odwidzi;d albo sie przepisy zmienia

156

kolego " madrala " wiem jak szukac , czytalem juz to 10 razy ale niestety nic konkretnego tam nie pisze , chce wiedziec gdzie mozna kupic takie uchwyty , jaki kabel zastosowac , jak podlaczyc dwa halogeny pod jeden kabel czy trzba je zmostkowac itp , z gory dzieki jak mi jakis kolega napisze cos dokladnie . pozdrawiam

uchwyty do siebie kupiłem w sklepie z częsciami fiat/alfa, ściągneli mi je na zamówienie bez najmniejszego problemu. Cena ok 25 zł/szt za oryginał

Numer katalogowy klamry do mocowania halogenu: 71718125 , jak w sklepach nie będą mieli , to pytaj w ASO, cena powinna byc podobna, bo to nie występuje w zamienniku.

A co do kabla to poszukaj , powinny być dwie wtyczki. Jak masz kostke od strony pasażera, to idz po tym kablu a powienieneś trafić na drugą kostke

Ostatnia edycja:
156

dzieki za odpowiedz , kolego mam tylko jeszcze pytanie , tzn ze z drugiej strony od pasazera tez powinien wisiec kabel ? a ta kostka to gdzie sie znajduje ?

Nie doczytałem , jeśli masz kostke od strony kierowcy , to sprobuj po tym kablu sie cofnąć i powinieneś dojść do miejsca gdzie one się łączą ( tzn.w jednym, peszlu idą i się rozchodzą ) od strony kierowcy odchodzi krótsza części , i dalej idzie kabel w strone pasażera.

Ja tez mam taki sam problem... za nic nie moge znalezc drugiego kabla...po stronie kierowcy jest a po str. pasarzera nie :(

156

ja zadnej kostki tam nie widze , wychodzi z jakies wiaski kabli wlasnie ten jeden i zwisa kolo lampy zakonczony jest taka gumowa wtyczka

bo tam poprostu drugiej nie ma ;)
ta wtyczka to zlacze glowne. do niej dochodzi wiazka ze zderzaka rozdzielajaca sie na dwa halogeny.
bardzo prosta sprawa - laczysz oba halogeny rownolegle do tej jednej wtyczki
czyli + z wtyczki do obu halogenow i minus tak samo.
i po klopocie - albo odkupic brakujaca czesc instalacji na alledrogo albo w aso.

pozdrawiam.

156

dzieki mistrzu za konkretna odpowiedz - tak myslalem ale nie bylem pewien . dzieki ;)

---------- Post dodany o godzinie 19:51 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:36 ----------

a propo uchwytow , jak bym mial dokladne wymiary albo scan takiego uchwytu to jestem w stanie zrobic identyczny uchwyt , jak by ktorys z forumowiczow byl w stanie wyslac mi rzeczywisty scan takiego uchwytu bylbym bardzo wdzieczny .

Amortyzatory
Powrót