GTV6 po remoncie

Skorka

Nowy
Auto
GTV 2000 '83, GTV6 2.5 '83, Giulia Nuova 1600, Giulietta 1.4 '2010
Ufff - wreszcie odpalona i uruchomiona:edziahurra: po 2 latach remontu i nie chcącego się skończyć składania z notorycznego braku czasu (nie mówiąc o 2 krokach do przodu i 3 do tyłu) .. Jest szansa że w tym sezonie wreszcie coś pojeżdżę, bo po sprzedaży GTV4 2 lata temu zostałem odcięty od tej frajdy. Jeszcze nie wszystko na 100% chodzi tak jak powinno, trzeba dostroić mieszankę, założę też jednak nowoczesne wiatraki, układ hamulcowy odpowietrzyć (nie testowaliśmy z 50km/h..) trochę dupereli do poskładania zostało i do rejestracji. Mam jeszcze oldschoolową żaluzję z tamtej epoki do niej i spojler na tył ale się waham... choć żaluzja wygląda na oko jajcarsko. Wrzucę jak będzie już wszystko na git.

tu impresja z pierwszych startów:

https://drive.google.com/file/d/1Z_lXpEvgVzUOqOVSbQLK6vkvAFWBlGpW/view?usp=sharing

Jest moc :) Piękne autko.

Super ^^. Wrzuć fotki, wygląda ekstra :D

Dzięki. Bedzie jeszcze lepiej wyglądała jak poskładam resztę rzeczy, umyję, wypoleruję,... Wrzucę fotki mam nadzieję, że za niedługo się z tym ogarnę

No definitywnie się da :)
Strasznie mi się zaczęło podobać to auto, naprawdę. Nie mam gdzie postawić na razie bo mi się miejsca wolne wyczerpały, ale strasznie mi się podoba. Jak kiedyś bym jednak dojrzał, to ewentualnie w razie czego posilę się wiedzą u kolegi na co zwrócić uwagę przy zakupie, bo wiadomo są fajne już egzemplarze, ale to już tak ok. 100 tyś, tak myślałem o kwocie do 40, myślisz, że już coś się by trafiło w tej cenie by się później nie załamać?

No definitywnie się da :)
Strasznie mi się zaczęło podobać to auto, naprawdę. Nie mam gdzie postawić na razie bo mi się miejsca wolne wyczerpały, ale strasznie mi się podoba. Jak kiedyś bym jednak dojrzał, to ewentualnie w razie czego posilę się wiedzą u kolegi na co zwrócić uwagę przy zakupie, bo wiadomo są fajne już egzemplarze, ale to już tak ok. 100 tyś, tak myślałem o kwocie do 40, myślisz, że już coś się by trafiło w tej cenie by się później nie załamać?

dobrze cię rozumiem.. bryła to klasyka GT rodem z lat 70tych, a serducho jak wiadomo to jeden z najbardziej udanych V6 w historii motoryzacji. Ja swoją pierwszą GTV ale 2.0 na 2 podwójnych gaźnikach miałem kupiłem 6 lat temu, jeszcze za przyzwoite pieniądze w super stanie.

Co do 2.5 V6 to obecnie jeszcze znajdziesz za 10k EUR egzemplarz solidny ale do dopracowania, kompletny, jeźdżący i i nie dziurawy nawet ze świeżym niem. TUV. Ceny idą jeszcze w górę, myślę , ze docelowo 25-30k EUR to będzie górna granica za stan na 5-tkę

Amortyzatory
Powrót